Gå til hovedindholdet
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel15. december 2022Repræsentationen i Danmark1 min læsetid

50 mio. EUR til den danske biotekvirksomhed MinervaX

EIB-lånet finansierer forskning og udvikling af en vaccine, der kan redde mødre og nyfødte fra at dø af infektion med gruppe B-streptokokker.  

Kvinde

Den fulde pressemeddelelse fra EIB

Baggrundsoplysninger

Om Den Europæiske Investeringsbank

Den Europæiske Investeringsbank (EIB), som ejes af EU's 27 medlemsstater, er EU's bank. EIB har aktiviteter i omkring 160 lande og er verdens største multilaterale långiver til klimaprojekter. Banken yder langfristet finansiering til økonomisk bæredygtige investeringer for at bidrage til EU's politiske målsætninger. Et af de fire vigtigste mål i EIB’s klimakøreplan Climate Bank Roadmap 2025  er at "sikre en retfærdig omstilling for alle". EIB har som ambition at støtte investeringer på 1000 mia. EUR i klima og miljømæssig bæredygtighed frem til 2030, og at alle bankens nye finansieringer skal være i overensstemmelse med Parisaftalens mål og principper.

Om InnovFIN-IDFF

InnovFins finansieringsfacilitet for smitsomme sygdomme (IDFF) leverer en lang række finansielle produkter fra standardlån til finansiering i form af egenkapital på typiske beløb mellem 7,5 mio. og 75 mio. EUR til innovative aktører, der arbejder inden for udvikling eller fremstilling af innovative vacciner, lægemidler, medicinsk og diagnostisk udstyr eller ny forskning i bekæmpelse af infektionssygdomme. Projektomkostninger kan omfatte laboratorievaliderede teknologier, der kræver klinisk afprøvning med henblik på yderligere udvikling, samt supplerende præklinisk forskning. Produktet er tilgængeligt direkte gennem Den Europæiske Investeringsbank og vil fortsætte med at støtte projekter inden for innovative infektionssygdomme indtil udgangen af 2022.

Om MinervaX

MinervaX er en dansk biotekvirksomhed, der blev etableret i 2010 med henblik på at udvikle en profylaktisk vaccine mod gruppe B-streptokokker (GBS), baseret på forskning på Lund Universitet. MinervaX er i færd med at udvikle en GBS-vaccine til maternel immunisering, der sandsynligvis vil have gode egenskaber sammenlignet med andre GBS-vaccinekandidater, der er under udvikling.

Detaljer

Publikationsdato
15. december 2022
Forfatter
Repræsentationen i Danmark