Gå til hovedindholdet
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel15. november 2018Repræsentationen i Danmark1 min læsetid

7. topmøde mellem EU og Sydafrika: Styrkelse af det strategiske partnerskab

Ledere fra EU og Sydafrika vil den 15. november mødes i Bruxelles til det 7. topmøde mellem EU og Sydafrika, som finder sted i 100-året for Nelson Mandelas fødsel.

Topmøde mellem EU og Sydafrika

Kommissionens formand Jean-Claude Juncker og formanden for Det Europæiske Råd Donald Tusk vil repræsentere EU og Sydafrika vil blive repræsenteret af præsident Cyril Ramaphosa.
Næstformand/den højtstående repræsentant Federica Mogherini, næstformand Jyrki Katainen, der er ansvarlig for vækst, beskæftigelse, investeringer og konkurrenceevne, og kommissær Cecilia Malmström, der er ansvarlig for handel, samt sydafrikanske ministre vil også deltage i topmødet.

topmøde mellem EU og Sydafrika

Topmødet, der finder sted i rammen af det strategiske partnerskab mellem EU og Sydafrika, der blev underskrevet i 2007, vil være en lejlighed til at diskutere bilateralt samarbejde, navnlig økonomisk, handelsmæssigt og investeringsmæssigt samarbejde, udviklingssamarbejde, globale udfordringer som klimaforandringer, migration og menneskerettigheder, multilateralisme og samarbejde i multilaterale fora samt situationen i hverandres naboområder.

Detaljer

Publikationsdato
15. november 2018
Forfatter
Repræsentationen i Danmark