Gå til hovedindholdet
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel21. januar 2017Repræsentationen i Danmark1 min læsetid

Aarhus - EU-kulturby 2017

Aarhus og Pafos vil fra den 1. januar være indehavere af titlen Europæisk Kulturhovedstad. Kulturprogrammet lanceres officielt den 21. januar i Aarhus.Åbningsceremonien for Pafos 2017 vil finde sted den 28. januar...

aarhus_2017.jpg

"Gentænkning" er et centralt emne for Aarhus 2017. Aarhus vil vise, hvordan kunst, kultur og den kreative sektor kan hjælpe os med at gentænke og skabe grundlæggende sociale, bymæssige, kulturelle og økonomiske adfærdsmønstre og finde nye løsninger i forhold til fælles udfordringer. En vikingesaga, som opføres på et tag, en kunstudstilling, som spreder sig igennem hele byen og ud langs kysten, et "Creativity World Forum" og en international festival for børnelitteratur er bare nogle få eksempler på de mange foranstaltninger, som med kreative idéer vil slå bro mellem fortiden, nutiden og fremtiden.

Aarhus 2017 lancerer sit kulturprogram med børn i centrum af fejringerne. Hundredvis af børn fra Region Midtjylland samles i Aarhus for at forestille sig fremtiden gennem en række events med titlen "Ønskelandet". Når mørket under åbningsceremonien falder på, vil himlen stråle i et spektakulært show med historisk vingesus, der vækker vikingetiden til live og indhyller byen i majestætisk lyd og markerer starten på byens år som Europæisk Kulturhovedstad.

Baggrund:

En uafhængige jury valgte i 2012 Aarhus som europæiske kulturhovedstæder i 2017.
På Cypern er Pafos den anden kulturhovedstad i 2017.

Detaljer

Publikationsdato
21. januar 2017
Forfatter
Repræsentationen i Danmark