Gå til hovedindholdet
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel21. september 2022Repræsentationen i Danmark1 min læsetid

Åbningsskrivelser til Danmark om fædreorlov m.m.

Direktivet om balance mellem arbejdsliv og privatliv har til formål at sikre lige deltagelse på arbejdsmarkedet ved at tilskynde til en ligelig fordeling af omsorgsforpligtelser mellem forældre.

Ligestilling

Med direktivet blev der indført fædreorlov, der sikrer fædre/medforældre ret til at tage mindst ti arbejdsdage med fædreorlov omkring barnets fødselstidspunkt. Direktivet fastsætter også en forældreorlov på mindst fire måneder, hvor mindst to ud af de fire måneder ikke må kunne overføres fra den ene forælder til den anden. Der fastsættes fem omsorgsdage om året for hver arbejdstager, der yder personlig omsorg eller støtte til en slægtning eller person, der bor i samme husstand, og alle erhvervsaktive forældre til børn på op til otte år og alle omsorgspersoner får ret til at anmode om fleksible arbejdsordninger.

Fristen for gennemførelse af direktivet i national lovgivning var den 2. august 2022.

Følgende medlemsstater har ikke givet meddelelse om nationale foranstaltninger til fuldstændig gennemførelse af direktivet og vil derfor modtage åbningsskrivelser: Danmark, Belgien, Tjekkiet, Tyskland, Irland, Grækenland, Spanien, Frankrig, Kroatien, Cypern, Letland, Luxembourg, Ungarn, Østrig, Polen, Portugal, Rumænien, Slovenien og Slovakiet.

Direktiv (EU) 2019/1158 om balance mellem arbejdsliv og privatliv

Detaljer

Publikationsdato
21. september 2022
Forfatter
Repræsentationen i Danmark