Gå til hovedindholdet
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel25. november 2021Repræsentationen i Danmark1 min læsetid

ASEM-topmøde

Det 13. møde mellem Asien og Europa finder sted virtuelt den 25.-26. november 2021 i Phnom Penh, Cambodia.

ASEM-topmøde

Kommissionsformand Ursula von der Leyen og formand for Det Europæiske Råd, Charles Michel, repræsentere EU sammen med den højtstående repræsentant/næstformand, Josep Borrell.

 

Under dette års titel “styrkelse af multilateralisme for fælles vækst” drøfter 51 lande, udover EU og ASEAN’s generalsekretær, måder, hvorpå man kan sikre en bæredygtig socioøkonomisk genopretning efter pandemien, og hvordan man sikre en grøn genopretning og styrke samarbejdet om udenrigs- og sikkerhedspolitikker.

Kommissionsformand von der Leyen vil tale til lederne ved åbningssessionen og fredag vil hun tale ved den anden plenarforsamling om ”covid-19 og socioøkonomisk genopretning og udvikling”. Kommissionsformand von der Leyen deltager også i ledernes lukkede møde om internationale og regionale emner.

Topmødet finder sted efter EU vedtog sin strategi for Indo-Stillehavsregionen i september 2021, som styrker EU’s strategiske fokus, tilstedeværelse og handlinger i regionen for at bidrage til regional stabilitet, sikkerhed, velstand og bæredygtig udvikling.

Mødet vil også være en mulighed for at drøfte handel og investeringer i forskning og udvikling samt bæredygtig udvikling, klimaforandring, beskyttelse af biodiversitet og sikkerhed.

 

Kilder

Detaljer

Publikationsdato
25. november 2021
Forfatter
Repræsentationen i Danmark