Gå til hovedindholdet
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel16. december 2019Repræsentationen i Danmark1 min læsetid

Billigere grænseoverskridende betalinger i euro...

EU-regler om grænseoverskridende betalinger træder i kraft og forbrugere og virksomheder i medlemsstaterne uden for euroområdet nyde godt af billigere grænseoverskridende betalinger i euro

Den Økonomiske og Monetære Union efter 2020...

Nye EU-regler vil sikre, at alle grænseoverskridende betalinger i euro i medlemsstater uden for euroområdet — Bulgarien, Kroatien, Tjekkiet, Danmark, Ungarn, Island, Liechtenstein, Norge, Polen, Rumænien, Sverige — vil koste det sammen som indenlandske betalinger. For eksempel vil en bulgarsk forbruger, der beslutter at sende euro til udlandet, fra nu af betale samme gebyr som for en kreditoverførsel i lev indenfor Bulgariens grænser. Med andre ord vil grænseoverskridende betalinger i euro indebære meget lave eller slet ingen gebyrer.

Kommissionen vil nøje overvåge anvendelsen af disse regler og vil arbejde tæt sammen med de kompetente, nationale myndigheder for at sikre, at de gennemføres korrekt.

Disse regler, som er fastsat i forordning (EU) 2019/518, er en del af Kommissionens igangværende bestræbelser på at skabe bedre og billigere adgang til finansielle tjenester for forbrugere, jf. handlingsplanen for finansielle tjenesteydelser til forbrugerne fra marts 2017. Fra april 2020 vil der som det næste skridt blive indført yderligere bestemmelser, der gør det muligt for EU-forbrugere at sammenligne vekselgebyrer, når de betaler med deres kort i en anden EU-valuta.

Baggrund

Den 28. marts 2018 foreslog Kommissionen at ændre EU's eksisterende forordning om grænseoverskridende betalinger (nr. 924/2009). Disse forslag udspringer af handlingsplanen for finansielle tjenesteydelser til forbrugerne, der blev offentliggjort i marts 2017. Efter aftale mellem medlovgiverne blev forordning (EU) 2019/518 offentliggjort i Den Europæiske Unions Tidende den 29. marts 2019.

Detaljer

Publikationsdato
16. december 2019
Forfatter
Repræsentationen i Danmark