Gå til hovedindholdet
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel2. december 2019Repræsentationen i Danmark1 min læsetid

COP25-klimakonferencen

På FN’s klimakonference præsenterede Kommissionsformand Ursula von der Leyen EU’s klimaambitioner for verdens ledere.COP25, som finder sted mellem den 2. og 13. december i Madrid

COIP25

Baggrund:

COP25 bringer regeringer, virksomheder, lokale myndigheder og civilsamfund sammen om at udarbejde reglerne for at gennemføre Paris-aftalen og skabe momentum for større ambitioner i de kommende år.
Kommissionens vigtigste prioritet er omstillingen til en klimaneutral inden 2050.
Madridkonferencen vil fokusere på afslutte forhandlingerne om det eneste element, som mangler i ”Katowice-regelsættet”: vejledningen om frivilligt samarbejde og markedsbaserede mekanismer under Parisaftalens artikel 6. Der vil blive arbejdet på områder som havene, finansiering, klimatiltagenes gennemsigtighed, skov- og landbrug, teknologi, kapacitetsopbygning, tab og skader, oprindelige folk, byer og køn.
Kommissionen vil være til stede under hele COP25, som finder sted mellem den 2. og 13. december i Madrid under den chilenske regerings formandsskab.
I COP25’s anden uge vil EU-delegationen være ledet af den ledende næstformand med ansvar for den Europæiske grønne pagt, Frans Timmermans, og Krista Mikkonen, Finlands miljø- og klimaminister, da Finland har formandskabet for EU.
Josep Borrell, højtstående repræsentant og næstformand, Valdis Dombrovskis, ledende næstformand med ansvar for en økonomi, der tjener alle, Virginijus Sinkevičius, kommissær med ansvar for miljø, hav og fiskeri samt Kadri Simson, kommissær med ansvar for energi, vil også deltage i forskellige begivenheder over de næste to uger.
Under COP25 vil EU være vært for mere end 100 sideløbende begivenheder i EU-pavillonnen i konferencecenteret.

Detaljer

Publikationsdato
2. december 2019
Forfatter
Repræsentationen i Danmark