Gå til hovedindholdet
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel2. februar 2021Repræsentationen i Danmark1 min læsetid

Danmark slutter sig til ”1+ Million Genomes”-initiativet

Danmark har underskrevet samarbejdserklæringen, som sigter på at forbinde genomiske (arvemasse m.m.) helbredsoplysninger i hele EU og opnå adgang til mindst 1 million sekvenserede genomer inden 2022. Siden lanceringen i 2018 har Kommissionen støttet...

EU-arvemasse

Margrethe Vestager, som har ansvaret for et Europa klar til den digitale tidsalder, glæder sig over, at Danmark nu er med: “Hver eneste underskrift er vigtig for dette initiativ, som sigter på at forbedre forebygge sygdom, give mulighed for mere tilpassede diagnoser og behandlinger og give det fornødne omfang til ny klinisk effektfuld forskning. Sammen kan vi gøre fremskridt mod at udvikle metoder og redskaber, som kan øge europæeres velfærd.”

Thierry Breton, kommissær med ansvar for det indre marked, udtaler: “I denne tid med hidtil usete folkesundhedsmæssige udfordringer, har vi set, hvor vigtigt det er at fremme vores samarbejde på det medicinske område. ”1+ Million Genomes”-initiativet er et fremragende eksempel på at sikre bedre adgang til helbredsoplysninger. Gennem et styrket samarbejde i EU vil det blive ved med at forbedre vores videnskabelige forståelse og udvikle innovative behandlinger og diagnostik til gavn for alle borgere.

Som reaktion på de behov, som har vist sig, er initiativet begyndt at omfatte smitsomme sygdomme, og de genomiske oplysninger vil blive anvendt til at udvide vores viden om menneskers modtagelighed for alvorlige lidelser relateret til covid-19.

Detaljer

Publikationsdato
2. februar 2021
Forfatter
Repræsentationen i Danmark