Gå til hovedindholdet
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel1. februar 2021Repræsentationen i Danmark1 min læsetid

Danske kulturelle og kreative sektorer sikret adgang til EU-finansiering

Den Europæiske Investeringsfond (EIF) har underskrevet en garantiaftale med den danske finansieringsgiver REinvent Finance. Den vil som del af den kreative gruppe, REinvent Group, levere ny finansiering til aktører i den nordiske film- og tv...

Adgang til europæisk finansiering for de kulturelle og kreative sektorer i Danmark

Aftalen støttes af Europa-Kommissionen gennem Garantifaciliteten for kulturelle og kreative sektorer (CCS GF) og Den Europæiske Fond for Strategiske Investeringer (EFSI), som er en del af investeringsplanen for Europa.

Takket være denne aftale forventes der støtte i form af et samlet kautionsbeløb på op til 26 millioner EUR (ca. 194 millioner kr.) til 60 projekter i film- og tv-serieindustrien i de nordiske lande, herunder Danmark, Sverige, Norge, Finland og Island. Det er en vigtig støtte i denne vanskelige tid, så kreativt nordisk audiovisuelt indhold kan få hjælp til at finde succes på verdensplan.

Thierry Breton, kommissær med ansvar for det indre marked, udtaler: “Jeg glæder mig over denne nye aftale gennem Garantifaciliteten for kulturelle og kreative sektorer, som vil lette adgangen til finansiering for nordiske film- og tv-serieproduktionsselskaber. De kulturelle og kreative sektorer står overfor hidtil usete vanskeligheder på grund af det økonomiske chok, som coraviruspandemien har forårsaget. Denne støtte kan være med til at sikre deres fortsatte dynamiske og unikke bidrag til Europas audiovisuelle landskab.”

Investeringsplanen for Europa har indtil videre mobiliseret investeringer i hele EU på 546,5 milliarder EUR.

Detaljer

Publikationsdato
1. februar 2021
Forfatter
Repræsentationen i Danmark