Gå til hovedindholdet
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel7. marts 2018Repræsentationen i Danmark

Danskerne ønsker fælleseuropæiske løsninger på migration og terrorisme

En ny eurobarometerundersøgelse viser, at indvandring og terrorisme ifølge danskerne er de to største udfordringer, som EU står over for lige nu.Det er også områder, hvor et klart flertal ønsker fælleseuropæiske løsninger.

Eurobarometer

Det seneste Eurobarometer, der tager pulsen på danskernes og de øvrige europæeres forhold til EU, viser, at danskerne og de øvrige EU-borgere er enige om, at indvandring og terrorisme er blandt de største udfordringer, som EU står overfor. 52% af danskerne mener ifølge undersøgelsen, at indvandring er den største udfordring, mens 35% angiver terrorisme som nummer et. For borgerne i de øvrige EU-lande er tallene henholdsvis 39% og 38%.

Bemærkelsesværdigt er det i denne forbindelse også, at 56% af danskerne mener, at bekæmpelse af illegal indvandring fra lande uden for Europa skal ske på EU-plan, samt at hele 63% af danskerne går ind for en fælles europæisk indvandringspolitik. Migration er altså et af de områder, hvor et flertal af danskerne kan se klare fordele ved et styrket europæisk samarbejde.

Læs mere om danskernes syn på EU i selve rapporten:

18. JUNI 2021
eb88-report-denmark.pdf
English
(485.86 KB - PDF)
Download

Detaljer

Publikationsdato
7. marts 2018
Forfatter
Repræsentationen i Danmark