Gå til hovedindholdet
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel26. april 2017Repræsentationen i Danmark1 min læsetid

Den europæiske søjle for sociale rettigheder m.m.

Kommissionen har præsenteret det endelige udkast til den europæiske søjle for sociale rettigheder. Udkastet ledsages af en række konkrete initiativer, f.eks. et forslag der skal hjælpe arbejdende forældre og omsorgspersoner med at finde håndtere...

far-boern_thinkstock_wavebreak_media-web.jpg

Baggrund:

Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, meddelte i sin tale om Unionens tilstand den 9. september 2015, at der ville blive oprettet en europæisk søjle for sociale rettigheder.

Det er en vigtig prioritet for Kommissionen at opbygge et mere inklusivt og retfærdigt Europa. Derfor er målet med den europæiske søjle for sociale rettigheder at formulere en række grundprincipper, der skal fremme velfungerende og retfærdige arbejdsmarkeder og velfærdssystemer.

Et foreløbigt udkast til den europæiske søjle for sociale rettigheder blev præsenteret den 8. marts 2016. Herefter fulgte en bred høring af nationale og regionale myndigheder, arbejdsmarkedets parter, repræsentanter for civilsamfundet, interessenter og borger. Resultaterne af høringen, som sluttede den 31. december 2016 og kulminerede med den afsluttende den 23. januar 2017, vil bidrage til det endelige udkast til søjlen.

Detaljer

Publikationsdato
26. april 2017
Forfatter
Repræsentationen i Danmark