Gå til hovedindholdet
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel6. oktober 2023Repræsentationen i Danmark1 min læsetid

Det Europæiske Råd

Stats- og regeringscheferne til uformelt topmøde i Granade den 6. oktober 2023 - Ursula von der Leyen deltog også...

Visit by Ursula von der Leyen, President of the European Commission, to Spain

Ursula von der Leyen og Pedro Sánchez

Granada-erklæringen

Kommentarer af formand von der Leyen på pressekonferencen med formand Charles Michel og ministerpræsident Sánchez efter stats- og regeringschefernes uformelle møde

Deltagerliste

 

Baggrund:

EU's ledere mødes i Granada, Spanien, for at indlede drøftelser om prioriteterne for de kommende år. Drøftelserne, under hvilke der gøres status over det hidtidige arbejde med, hvordan EU's strategiske autonomi kan styrkes, vil bidrage til at forberede EU's næste strategiske dagsorden, en femårig politisk plan, der skal fastlægge generelle politiske retningslinjer for EU.

I de seneste år har EU stået over for flere kriser, som har gjort det stærkere og mere forenet. Fra den globale covid-19-pandemi og dens socioøkonomiske konsekvenser til Ruslands angrebskrig mod Ukraine har EU truffet afgørende foranstaltninger, der har styrket dets strategiske kapacitet og samtidig beskyttet dets borgere og økonomier.

Efterhånden som verden bliver mere kompleks, står EU over for både økonomiske og geopolitiske udfordringer. For at gøre Europa stærk, dynamisk og konkurrencedygtig vil EU's ledere i Granada og på fremtidige møder i de kommende måneder drøfte nøgleprioriteter såsom:

  • sikkerhed, forsvar og cyberrobusthed
  • langsigtet konkurrenceevne og EU's indre marked
  • kriseberedskab
  • den grønne og den digitale omstilling
  • multilateralisme og globale partnerskaber
  • migration
  • udvidelse og absorptionskapacitet

Forud for topmødet i Granada har Kommissionen fremlagt en status der afdækker indsatsområder for at bygge et mere robust, konkurrencedygtigt og bæredygtigt Europa

Topmødet finder sted dagen efter det tredje møde i det europæiske politiske fællesskab som samler ledere fra hele kontinentet.

Kilder

Detaljer

Publikationsdato
6. oktober 2023
Forfatter
Repræsentationen i Danmark