Gå til hovedindholdet
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel28. juni 2023Repræsentationen i Danmark1 min læsetid

Digital euro

Kommissionen har onsdag den 28. juni 2023 fremlagt en pakken om den fælles valuta

mønter

Det overordnede mål er at sikre, at alle mennesker og virksomheder fortsat har adgang til en form for offentlige penge, som modtages i hele euroområdet og er let tilgængelige for alle mennesker og virksomheder.

Pressemeddelelse

Kommissionens forslag m.m.

Spørgsmål og svar

Faktablad

Baggrund:

Forslaget om eurokontanter som lovligt betalingsmiddel vil garantere kontanternes rolle, sikre, at de accepteres som et generelt betalingsmiddel, og at de fortsat er let tilgængelige for borgere og virksomheder i hele euroområdet.

I lyset af den fortsatte digitalisering sigter dagens lovgivningsforslag mod at fastlægge principperne for en digital euro som et supplement til eurosedler og -mønter for at sikre, at mennesker og virksomheder, der vælger at betale digitalt, kan vælge en almindeligt accepteret, sikker og robust offentlig form for penge i euroområdet.

Dette er begyndelsen på en lang proces. Forslaget giver ECB mulighed for at fortsætte sit arbejde med udviklingen af den digitale euro. Det udgør også en ramme for yderligere drøftelser om emnet.

Bemærkninger af ledende næstformand Dombrovskis og kommissær Gentiloni og McGuinness om den digitale euro og eurosedler og -mønter som betalingsmiddel

 

Detaljer

Publikationsdato
28. juni 2023
Forfatter
Repræsentationen i Danmark