Gå til hovedindholdet
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel8. juni 2022Repræsentationen i Danmark

Energi kommissær Kadri Simson i Danmark

Onsdag den 8. juni 2022 deltager Kadri Simson i "7th Annual Global Conference on Energy Efficiency" i Sønderborg

Energi kommissær Kadri Simson i Danmark

Kadri Simson, kommissær for energi, deltager i Det Internationale Energiagenturs 7. årlige globale konference om energieffektivitet, som afholdes af Det Internationale Energiagentur i Sønderborg. Energibesparelser er en hjørnesten i REPowerEU-planen om at slippe af med russiske fossile brændstoffer, og EU har forpligtet sig til at gøre energieffektivitet til en global prioritet i sin fornyligt vedtagne strategi for det eksterne energisamarbejde. Dette vil være en begivenhed på højt plan med drøftelser og vidensdeling om hvordan, der kan gøres hurtigere fremskridt mod energieffektivitet. På onsdag vil kommissæren tale ved åbningsforsamlingen, som i år fokuserer på værdien af en tidlig indsats for energieffektivitet, og deltage i en arbejdsfrokost med ministre og i en paneldiskussion som afslutning på plenarforsamlingen.

Torsdag vil hun deltage i besøget og i ministermødet sammen med IEA's administrerende direktør, Faith Birol, formanden for COP26, Alok Sharma, klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen og ministre fra Indonesien og Egypten, som p.t. har formandskabet for henholdsvis G20 og COP27, nemlig: Minister for energi og mineralressourcer, Arifin Tasrif, og minister for elektricitet og vedvarende energi, Mohamed Shaker El-Markabi.

Baggrund:

Kommissionen fremlagde onsdag den 18. maj 2022 RePowerEU - samme dag hvor der var topmøde i Esbjerg om havvindspotentialet i Nordsøen

Kilder

Detaljer

Publikationsdato
8. juni 2022
Forfatter
Repræsentationen i Danmark