Gå til hovedindholdet
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel2. oktober 2023Repræsentationen i Danmark2 min læsetid

Et nyt europæisk Bauhaus: ansøgninger åbne for 2024-priserne

Fra den 2. oktober 2023 åbner Kommissionen ansøgninger om 2024-priserne for det nye europæiske Bauhaus.

Bauhaus

 

Efter at der er modtaget i alt 4,500 ansøgninger til tidligere udgaver, vil priserne for det nye europæiske Bauhaus 2024 i år belønne 20 eksemplariske innovative projekter og koncepter, der repræsenterer bæredygtighed, æstetik og inklusion. For første gang i år vil vi modtage ansøgninger om projekter og koncepter i Ukraine ud over EU's medlemsstater og Vestbalkan. Den særlige anerkendelse af Ukraines genopbygnings- og genopretningsindsats vil anerkende projekter og koncepter, der bidrager til Ukraines genopretning og genopbygning i overensstemmelse med værdierne i det nye europæiske Bauhaus. Et andet nyt element i år er fokus på projekter og koncepter fra EU's regioner, der står over for socioøkonomiske problemer eller udfordringer i forbindelse med den dobbelte digitale og grønne omstilling.

Belønning af bæredygtighed, æstetik og inklusion

Priserne for 2024 er rettet mod eksisterende projekter samt koncepter udviklet af unge talenter i fire kategorier:

  • Genskabelse af forbindelsen med naturen
  • At genvinde en følelse af at høre til,
  • Prioritering af de steder og mennesker, der har mest brug for det
  • Udformning af et cirkulært industrielt økosystem og støtte til livscyklustankegangen.

Inden for hver af de fire kategorier vil konkurrencen finde sted på to parallelle områder:

  • Område A: "Det nye europæiske Bauhaus "Champions" vil være tilegnet igangværende og gennemførte projekter med tydelige og positive resultater.
  • Område B: "Det nye europæiske Bauhaus Rising Stars" vil være dedikeret til koncepter, der indsendes af unge talenter på 30 år eller derunder. Koncepterne kan være på forskellige udviklingsstadier, lige fra idéer med en klar plan til prototypeniveau.

Priserne for 2024 vil blive uddelt til 20 vindere, som vil modtage priser på op til 30,000 EUR, samt en kommunikationspakke, der skal hjælpe dem med at videreudvikle og fremme deres projekter og koncepter. De vil blive bekendtgjort under festivalen for det nye europæiske Bauhaus, der finder sted i Bruxelles den 17.-21. april, ved en prisoverrækkelse, som Kommissionen er vært for. Festivalen vil samle enkeltpersoner med forskellig baggrund i en række workshopper, aktiviteter og satellitbegivenheder for at drøfte og forme vores fremtid. Indkaldelsen af satellitbaserede begivenheder er stadig åben indtil den 31. december 2023.

Sådan søger du

Der kan søges frem til den 10. november 2023 kl. 19: 00 CET. Ansøgere af alle nationaliteter og med alle baggrunde er støtteberettigede, hvis deres koncepter og projekter gennemføres i EU, Vestbalkan eller Ukraine. Ansøgningerne bør indgives via den officielle platform for nye europæiske Bauhaus-priser.

Alle oplysninger om ansøgningsprocessen findes i vejledningen til ansøgere, som findes på alle EU-sprog, på Vestbalkan og på ukrainsk.

Baggrund

Det nye europæiske Bauhaus er et kreativt og tværfagligt initiativ, der skal forbinde den europæiske grønne pagt med vores boliger, byrum og erfaringer. Initiativet opfordrer alle til at omforme vores fremtid og gøre den mere bæredygtig, smuk og inklusiv og fremme positive og inklusive erfaringer for alle.

Nyt europæisk Bauhaus blev lanceret af Kommissionsformand Ursula von der Leyen i talen om Unionens tilstand 2020 og blev udformet i fællesskab af tusinder af mennesker og organisationer i og uden for Europa.

For flere oplysninger

Platformen for nye europæiske Bauhaus-priser

Vejledning for ansøgere på alle EU-sprog, Vestbalkansprog og ukrainsk

Ny europæisk Bauhaus-festival

Websted for nyt europæisk Bauhaus

Meddelelse fra Kommissionen om det nye europæiske Bauhaus

Detaljer

Publikationsdato
2. oktober 2023
Forfatter
Repræsentationen i Danmark