Kommissionen opfordre alle parter til hurtig handling for at nedbringe drivhusgasemissioner og overholde de forpligtelser, de indgik ved Parisaftalen samt Glasgowklimaaftalen, som blev vedtaget sidste år på COP26 - Pressemeddelelse
Ursula von der Leyen deltog den 7.-8. november - Udtalelse på plenarmødet den 8. november
Fra 14.-18. november stod ledende næstformand Frans Timmermans i spidsen for EU's forhandlingsteam. Kommissærerne med ansvar for energi, Kadri Simson, for miljø, maritime anliggender og fiskeri, Virginijus Sinkevičius, og landbrug, Janusz Wojciechowski, deltog også i COP27-begivenhederne
Udtalelse af formand Ursula von der Leyen om resultatet af COP27
Tale af Frans Timmermans på den afsluttende plenarforsamling ved COP27
EU og Egypten optrapper samarbejdet om omstllingen til ren energi
EU indgår strategisk partnerskab med Namibia om råstoffer, batterier og vedvarende brint
EU lancerer skovpartnerskaber med Congo, Guyana, Mongoliet, Zambia og Uganda
EU indgår strategisk partnerskab med Kasakhstan om råstoffer, batterier og vedvarende brint
Baggrund:
Kommissionens forhandlingsteam vil presse på for at få gennemført de eksisterende tilsagn og således gå fra ambitiøse ord til konkrete handlinger. Dette skal bl.a. ske gennem vedtagelse af et arbejdsprogram til modvirkning af klimaændringer for hurtigst muligt at øge modvirkningsambitionen og dens gennemførelse i dette kritiske årti.
Med hensyn til tilpasning til klimaændringer er EU fast besluttet på at opnå klare fremskridt hen imod det globale mål om tilpasning (GGA). Naturbaserede løsninger, som fremhævet i sidste års klimaaftale i Glasgow, spiller en afgørende rolle med hensyn til at muliggøre tilpasning til klimaændringer og bevare biodiversiteten, hvilket også vil være et centralt emne på COP15 om biodiversitet senere på året.
Med hensyn til tab og skader vil EU søge effektive løsninger for at imødekomme de forskellige behov i de udsatte lande rundt om i verden, der oplever virkningerne af klimaændringerne. EU støtter et officielt dagsordenspunkt om afværgelse, minimering og håndtering af tab og skader. Dette vil sætte parterne i stand til at drøfte den bedste vej frem og sikre hurtige finansieringsmuligheder og øget støtte til udsatte lande og lokalsamfund. Vi vil også samarbejde med de udviklede lande for at sikre, at de fordobler finansieringen af tilpasningen inden 2025 i forhold til 2019-niveauet, og at de øger bidragene til klimafinansiering, så det årlige mål på 100 mia. USD kan nås. Hertil bidrog EU med solide 23,04 mia. EUR i 2021, hvilket udgør langt det største bidrag.
Kilder
Detaljer
- Publikationsdato
- 6. november 2022
- Forfatter
- Repræsentationen i Danmark