Skip to main content
Europa-Kommissionens logo
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel23. september 2018Repræsentationen i Danmark

EU deltager i den 73. ministeruge i forbindelse med FN's Generalforsamling

Kommissionsformand Jean-Claude Juncker er i denne uge i New York for at deltage i den 73. ministeruge i forbindelse med FN's Generalforsamling. Juncker ledsages af en EU-delegation på højt plan.

Juncker ved FN

EU-repræsentanter vil være vært for og deltage i mange begivenheder, og de vil mødes med verdensledere, for at skabe et stærkere og mere effektivt FN og øge støtten til multilateralisme og en regelbaseret verdensorden.

Formand Juncker og Den Højtstående Repræsentant/næstformand Federica Mogherini begynder ugen allerede søndag den 23. september med et bilateralt møde med FN's generalsekretær António Guterres, hvorved de bekræfter det strategiske partnerskab mellem EU og UN. Sammen mødes de med Moussa Faki Mahamat, formand for Den Afrikanske Unions (AU) kommission, for at diskutere hvordan man kan fremme arbejdet omkring det innovative EU-FN-AU trilaterale samarbejde.

Mandag den 24. september vil kommissionsformand Juncker holde en tale ved Nelson Mandelas fredstopmøde. Det er et møde på højt plan om verdensfred for at fejre hundredeåret for Nelson Mandelas fødsel.

Tirsdag den 25. september vil formand Juncker, første næstformand Frans Timmermans og Den Højtstående Repræsentant/næstformand Mogherini sammen med formanden for det europæiske Råd, Donald Tusk, deltage i åbningen af den 73. Generalforsamling.

Kommissionsformand Juncker vil også have en række bilaterale møder, herunder med Kenyas præsident Uhuru Kenyatta, Rwandas præsident og formand for Den Afrikanske Union Paul Kagame samt Mamuka Bakhtadze, Georgiens premierminister. EU vil være vært for en række flagskibsarrangementer i margenen af Generalforsamlingen, og EU-repræsentanterne vil have et tæt pakket program med debatter på højt plan og tilknyttede arrangementer samt talrige bilateral møder.

Detaljer

Publikationsdato
23. september 2018
Forfatter
Repræsentationen i Danmark