Skip to main content
Europa-Kommissionens logo
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel15. juni 2017Repræsentationen i Danmark

EU @ Folkemødet på Bornholm

Europa i bevægelseVi giver den gas på årets Folkemøde den 15. til 18. juni!Vær med til at tage pulsen på alt, hvad der rykker og rører sig i Europa i øjeblikket – kig forbi "Europa i bevægelse"-trucken på Cirkuspladsen (C9).

kroelle_boelle_ann_louise_hagevi_dreamstime_com_web.jpg

Her vil du blandt andet kunne opleve:

Torsdag den 15. juni kl. 13:30-16:

Europa i bevægelse 24/7
Fra bobler til Brexit. Fra fremtidens ringeklokke til befriede æggestokke. Fra flygtningestrømme til politiske bevægelser. Fra trolde til teknologiske landvindinger. Fra folkelige rørelser til førerløse tog.
Vi giver dig 24 knivskarpe bud på, hvad der bevæger sig i Europa - og hvor Europa bevæger sig hen.
Ole Stephensen fletter det hele sammen.
Du kan blandt andet glæde dig til at møde: Margrethe Vestager, Dominique Schroeder, Rasmus Nordqvist, Vincent Hendricks, Stine Bosse, Jon Kyst, Rebecca Adler Nissen, Helle Dochedahl, Karen Roiy, Peter Sonne, Bjarke Møller, Martin Bresson, Ask Løvbjerg, Steen Gade, David Hansen , Rasmus Nørlem, Stine Lunding, Mina Jaf, Britta Riis, Pia Ahrenkilde Hansen og Stina Soewarta.

Torsdag den 15. juni kl. 18:30-?

Trucker-fest
Deltag i årets begivenhed, når vi i samarbejde med ITD inviterer til klassisk, svedig, europæisk truckerfest. Vi holder baren kørende med kolde øl, hotdogs frisk fra grill og musik, der med garanti kan få dig op af førersædet og ud på dansegulvet.

Fredag den 16. juni kl. 9-10:

Unionens tilstand
EU har været igennem et dramatisk forår med britisk skilsmisseansøgning og helt afgørende valg i både Frankrig og Storbritannien. Men hvordan er tingenes tilstand egentlig? Er det europæiske samarbejde ved at falde fra hinanden eller kommer det styrket videre? Man skal stå tidligt op for at følge med, når konkurrencekommissær Margrethe Vestager i en samtale med DRs EU-korrespondent Ole Ryborg giver sit bud på den nuværende state of the European Union. Til gengæld giver vi kaffe.

Fredag den 16. juni kl. 10:30-11:30:

Hvad gemmer der sig i Grønlands undergrund?
Dybt nede i den grønlandske undergrund gemmer der sig en fantastisk skat. Blandt andet noget, som kan være helt afgørende for nye generationer af vindmøller og hele den grønne omstilling. Men hvordan kan Grønland bedst forvalte sine rige naturressourcer? Og hvilken rolle spiller de grønlandske mineraler for Europa? Tag med Grønlands Repræsentation og Europa-Kommissionen på skattejagt på Cirkuspladsen (C9). Martin Breum leder ekspeditionen.
De øvrige deltagere er: Aaja Chemnitz, MF, IA. Karen Hanghøj, Chief Executive Officer, EIR RawMaterials, Jørgen Hammeken Holm, Departementschef, The Mineral Licence and Safety Authority og Torbjörn Olausson, økonomisk rådgiver, Europa-Kommissionen.

Fredag den 16. juni kl. 12-13:

Hvem har plukket dit truskawka?
Hvem er det der plukker dine jordbær? Og spiller det egentlig nogen rolle?
EU's indre marked bygger på fri bevægelighed for varer og arbejdskraft. Men er EU-indvandringen overhovedet en fordel for Danmark? Er velfærdsturisme fup eller fakta? Og beriger de vandrende arbejdstagere egentlig deres hjemlande? Vi tager debatten med Polens ambassadør, arbejdstagere, arbejdsgivere og forskere – alt sammen under Svenning Dalgaards kyndige ledelse.
Du kan blandt andet møde: Henryka Mościcka-Dendys, Polens ambassadør i Danmark, Dorte Sindbjerg Martinsen, professor på Københavns Universitet, Karen Roiy, politisk chef i ITD, Henning Josefsen Overgaard, forbundssekretær i 3F, Jakob Krohn-Rasmussen, chefkonsulent i Dansk Byggeri og Michael Vedsø, økonomisk rådgiver for Europa-Kommissionen
OBS. Arrangementet foregår på engelsk

Fredag den 16. juni kl. 13:30-14:30:

Vi laver børn på Cirkuspladsen
- i et frugtbart samarbejde med fertilitetsnetværket ReproUnion
Øresundsregionen har en af verdens førende forskningsnetværk inden for reproduktion og de private virksomheder fra området er blandt verdens største. Og så kommer der babyer ud af det! Der er ved at blive skabt et fysisk virtuelt netværk af offentlige og private aktører på tværs af lande- og faggrænser i et omfang, som ikke er set før. Hvordan er det lykkedes at komme op i verdenseliten på fertilitetsbehandling? Kan man nedbryde grænser mellem lande, faggrænser, offentlig/private aktører, eller bliver der ved med at være grænseløst irriterende problemer i det? Kan vi vælge vækstområder, så vi sikrer vækst i samfundet?
Kom og mød Per Cantor, Senior Vice President, Ferring Pharmaceuticals, Lars Gaardhøj (S), Formand, Erhvervs- og Vækstudvalget i Region Hovedstaden, Stig Jørgensen, Program Director, ReproUnion og Michael Vedsø, Økonomisk rådgiver, Europa-Kommissionen. Martin Breum styrer ordet.

Fredag den 16. juni kl. 16:30 - 17:30

Game of Trolls – Når ord bliver til våben
Fake news/alternative facts/desinformation - kært barn, mange navne.
Vi lægger en sikkerhedspolitisk farve på fænomenet og undersøger om den Ruslands strategiske destabilisering - båret af trolde og falske nyheder - er en trussel mod EU's og Danmarks sikkerhed.
Mød Jon Kyst fra EU's East StratCom Taskforce, DR's Matilde Kimer, MEP Jeppe Kofoed og direktør i tænketanken Justitia, Jacob Mchangama.
Ole Ryborg
holder styr på både trolde og talere, når slaget om sandheden slås på Cirkuspladsen (C9).

Lørdag den 17. juni kl. 10.30-15:

Flygtningeudfordringen på Folkemødet
Lørdag den 17. juni 2017: En synkefærdig skude fyldt med flygtninge driver i land ved Allinges kyst. Hvem er de, hvor kommer de fra, hvad har de været i gennem på deres vej hertil og hvad skal der nu ske?
Tag et par skridt i en flygtnings sko. Deltag i vores flygtninge-udfordring og blive klogere på flygtningesituationen - og på dig selv. Udfordringen, som har form at et "spejderløb", hvor du ledes fra post til post i din søgen efter et trygt tilflugtssted, er udarbejdet og afvikles i samarbejde med Dansk Flygtningehjælp, Amnesty International, DFUNK, UNHCR, Forsvarsakademiet, Women Refugee Route, Bedsteforældre for Asyl, Europabevægelsen og Europa-Parlamentet. Du kan forhåndstilmelde dig her: https://europa-kommissionen.nemtilmeld.dk/5/ eller blot møde op på Cirkuspladsen (C9) lørdag mellem 10 og 14.
“You cannot understand a man unless you have walked a mile in his shoes…".

Lørdag den 17. juni kl. 16.30-18:

Mennesker på flugt
Vi ser nærmere på de dilemmaer, der opstår i kølvandet på flygtningestrømmene. Hvad gør man helt konkret for at løse de forskellige udfordringer? Er det godt nok? Og hvad vil vi egentlig opnå? De europæiske indsatser til begrænsning af flygtningestrømmene udfordrer internationale konventioner, vores etik og medmenneskelighed. Hvor gør det ondt, og kan vi pege på nye veje frem? Hvad har vi forpligtet os til, og hvilket ideal vil vi gerne leve op til? Og hvilket politisk pres ligger der egentlig på de nationale og internationale politikeres skuldre? Martin Breum tager debatten med Dansk Flygtningehjælp, UNHCR, Amnesty International, Women Refugee Route, Forsvarsakademiet, DFUNK, Bedsteforældre for Asyl, Europabevægelsen/Europarådet og Europa-Kommissionen.
Du kan blandt andet møde: Andreas Kamm, Generalsekretær i Dansk Flygningehjælp, Trine Christensen, Generalsekretær i Amnesty, Pia Prytz, Regional representative of UNHCR Northern Europe, Stine Bosse, formand for Europabevægelsen, Mina Jaf, formand for Women Refugee Route, Simon Rueskov, sprogofficer, Forsvarsakademiet, Silas Mørch, politisk næstformand i DFUNK, Ulla Sandbæk, Bedsteforældre for Asyl og Stina Soewarta, Repræsentationschef, Europa-Kommissionen

Søndag den 18. juni kl. 10-12

Markedsplads Europa
Lad ungerne male med morfar eller de unge få en snak med vores Erasmus-ambassadør om, hvilke muligheder de har for at få en grænseoverskridende oplevelser. Find ud af hvordan vi tager risikoen, så du kan præstere mere - og stem på din favoritkandidat til årets mest fjantede EU-historie, vores nyindstiftede pris til Årets EU-and. Eller fold en fugl for Europas fremtid og send din personlige hilsen til Europas ledere. Vi holder europæisk markedsplads og glæder os til at få en snak med dig om, hvad der optager dig som borger i Europa.
Har du mere lyst til at give den gas i Allinge og omegn, så kan du deltage i vores Instagram-skattejagt under #pulseofeurope og #fmdk17. Vi udlodder 2 Instax Mini 8 til de sejeste skattejægere. Kom glad!

Søndag den 18. juni kl. 12-12:30

Pulse of Europe
Kridt vandrestøvlerne, tag en ven under armen og lad os sammen gå for Europa! Pulse Of Europe er et civilsamfundsinitiativ, hvor alle der bakker op om Europa mødes på tværs af politisk overbevisning. Vi demonstrerer ikke imod noget. Ved at gå med viser du din opbakning til fælles løsninger på tværs af grænser. Marchen udgår fra Europabevægelsens telt i Allinge Havn (G11) og slutter med taler og kaffe på Cirkuspladsen (C9).
Læs mere om initiativet på: pulseofeurope.eu

Søndag den 18. juni kl. 12:30- 13:30

Hvem tager prisen som årets EU-and?
Nu gider vi ikke at snakke mere om krumme agurker, lakridspiber og kanelsnegle. Vi har samlet en håndfuld mindeværdige EU-journalistiske mærkværdigheder fra det forløbne år – og har brug for din hjælp til at kåre den med mest myte-potentiale.
Kig forbi Cirkuspladsen (C9) søndag formiddag og afgiv en stemme.
Kl. 12.30-13.30 kan du møde Ole Ryborg og Anna Libak i en samtale med Lars Werge fra Dansk Journalistforbund, når vi stiller skarpt på mediernes dækning af EU-stoffet.
Vi lukker Folkemødet med at kåre jeres favoritkandidat til "Årets EU-and".

Du kan i øvrigt også møde os som deltagere i en række andre debatter rundt omkring på Folkemødet:

  • Kig for eksempel indenfor, når Dansk Metal og Tænketanken Europa diskuterer, hvordan vi sikrer velfærden i EU´s indre marked torsdag den 15. juni kl. 14-15 i Folkets Hus på Kirkepladsen (L2).

  • Eller når Polens ambassade stiller skarpt på olie og gas i europæisk energipolitik på Det lille Røgeri (F23) torsdag den 15. juni kl. 17.15-18.15.

  • Du kan også møde os når det blæser op til debat med Shell, Energinet og Vestas om fremtidens industrialisering af vindenergi. Vi tør godt garantere for at der bliver vind i sejlene på Europabevægelsens telt på ydermolen (G11) fredag den 16. juni kl. 12-13.

  • Og er du mere nysgerrig på, hvad Europa-Kommissionen i Danmark egentlig går og laver – og hvorfor vi gør det - så skulle du tage at kigge forbi hos Rotary Danmark i Danchells Anlæg (A7) fredag kl. 15-16.

VI GLÆDER OS TIL AT SE DIG!

Detaljer

Publikationsdato
15. juni 2017
Forfatter
Repræsentationen i Danmark