Gå til hovedindholdet
Europa-Kommissionens logo
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel27. september 2019Repræsentationen i Danmark

EU i uge 40 - det sker...

Så tager vi i uge 40 hul på de første 4 høringsdage med start mandag den 30. september kl. 14:30...!Sidst på ugen skal en dansk delegation orientere miljø-ministrene om overgangen til en flåde af nul-emissionspersonbiler.

EU i uge 40 - det sker...
 • 30/9: Margrethe Vestager modtager repræsentanter for European roundtable of industrialists:
  generalsekretær Rrank Heemskerk, formand Carl-Henric Svanberg, formand Jacob Wallenberg, Jean-François van Boxmeer (administrerende direktør for Heineken International), Frans van Houten (administrerende direktør for royal Philips electronics) og José Marìa Alvarez-Pallete (administrerende direktør for telefónica s.a.)
 • 1/10: Kommissionsformand Jean-Claude Juncker er i Strasbourg i France
  Han deltager i en debat med Europarådets Parlamentariske Forsamlings udvalg om politiske anliggender og demokrati, hvorefter han deltager i en arbejdsfrokost, som selvsamme udvalg er vært for. Endelig holder han en tale ved fejringen af Europarådets 70 års-fødselsdag.
 • 2/10: Kommissionsformand Jean-Claude Juncker modtager Bridge-Builderprisen uddelt af det amerikanske handelskammer

 • 2/10: Kommissionens ugentlige møde i Bruxelles - Læs mere...

 • 3/10: Kommissionsformand Jean-Claude Juncker modtager over en arbejdsfrokost medlemmerne af Komitéen af medlemsstaternes regeringers faste repræsentanter ved Den Europæiske Union (Coreper)

 • 3/10: Dom i sag C-18/18 Glawischnig-Piesczek om sletning af nedsættende bemærkninger på Facebook - Pressemeddelelse...
  Den østrigske højesteret vil gerne vide, om Facebook (i sin egenskab af udbyder af hostingtjenester eller indholdsleverandør) kan tvinges til ikke blot at slette specifikke nedsættende udtalelser, men også til at søge verden over for indholdsmæssigt lignende ulovlige udtalelser og blokere disse.
  Højesteretten har anmodet Domstolen om at fortolke direktivet om e-handel, der ikke opstiller en generel forpligtelse til hostingtjenester, om at de skal overvåge overførte eller gemte oplysninger eller aktivt undersøge omstændigheder, som indikerer ulovlig aktivitet.
  Den sag, der er stillet ved den østrigske højesteret, angår en artikel på en Facebookside, som består af et billede af den pågældende person og en ledsagende tekst ("Grøn: Garanteret minimum af flygtninge "). Der blev offentliggjort nedsættende udtalelser på denne Facebookside ("usle forrædere" ..). Denne artikel kunne ses af samtlige Facebookbrugere - Læs mere om sagen...

 • 3/10: Jean-Claude Juncker mødes med Ursula von der Leyen...

 • 3/10: Jyrki Katainen modtager tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen

 • 4/10: Rådet (miljø) mødes i Luxembourg
  Vigtigste punkter på dagsordenen: klimaforandringer, ottende miljøhandlingsprogram, cirkulær økonomi, emissioner fra motorkøretøjer og så skal den danske delegation skal orientere ministrene om overgangen til en flåde af nul-emissionspersonbiler - Læs mere...

  -

 • 17-18/10: Det Europæiske Råd mødes i Bruxelles - Læs mere...

Detaljer

Publikationsdato
27. september 2019
Forfatter
Repræsentationen i Danmark