Gå til hovedindholdet
Repræsentation i Danmark
Meddelelse21. oktober 2022Repræsentationen i Danmark3 min læsetid

EU i uge 43 - det sker...

Europa-Kommissionen og Tyskland er vært ved en ekspertkonference om Ukraines genopretning og Radio- og TV-festivalen Prix Europa 2022 løber af stablen i uge 43. Få dit overblik her.

Oktober 0022

 

 • 24/10: Ursula von der Leyen holder tale på det årlige møde om ”store udfordringer” i Bruxelles

 

 • 24/10: Zelensky åbner økonomisk forum i Tyskland
  Ukraines præsident Volodymyr Zelensky åbner i dag German-Ukraine Economic Forum via et videolink. Forummet har til formål at samle forretningsfolk og politikere fra begge lande, så de kan drøfte, hvordan Ukraines økonomi styrkes. Tysklands kansler, Olaf Scholz, og Ukraines premierminister, Denys Shmyhal, er blandt de øvrige talere.
  Læs mere på forummets hjemmeside

 

 • 24/10: EU-Rådet for Miljø holder møde
  EU's miljøministre holder i dag møde i Luxembourg. På dagsordenen er blandt andet klimaforandringer, biodiversitet og den europæiske grønne pagt.
  Se dagsorden

 

 • 25/10: Ekspertkonference om Ukraines genopretning i Tyskland
  I Berlin vil Europa-Kommissionen og det tyske G7-formandskab i tæt samarbejde med Ukraines regering være vært for en international ekspertkonference om Ukraines genopretning, genopbygning og modernisering.
  Konferencen åbnes af værterne, som er Tysklands kansler, Olaf Scholz, og Kommissionens formand, Ursula von der Leyen, mens Ukraines præsident Volodymyr Zelensky taler på video.
  Information og program

 

 • 25/10: EU-rådet for transport, telekommunikation og energi mødes
  EU's energiministre mødes i dag i Rådet for transport, telekommunikation og energi. På dagsordenen er blandt andet et direktiv om bygningers energimæssige ydeevne, gaspakken og sikkerheden på et hviderussisk atomkraftværk.
  Se dagsorden

 

 • 26/10: EU-kommissærernes ugentlige møde
  På dagsordenen er nulforureningspakken og forordningen om straksoverførsler i euro - Læs mere...

 

 • 26/10: Det Europæiske Lægemiddelagenturs (EMA) holder pressebriefing om covid-19 og abekopper kl. 11:00 - Læs mere...

 

 

 • 26/10: STEM-forummet: Fremme af pigers muligheder inden for videnskab og teknologi er et centralt emne for denne anden udgave af forummet - Læs mere...

 

 • 26/10: Ursula von der Leyen tager imod Nicolae Ciucă, Rumæniens premierminister; tager imod Martin Schulz, formand for Friedrich Ebert Foundation og tidligere formand for Europa-Parlamentet; tager imod Reiner Haseloff, ministerpræsident for delstaten Sachsen-Anhalt; tager på officielt besøg i Skopje

 

 • 27/10: ECB-pressekonference i Frankfurt
  ECB, Den Europæiske Centralbank, holder pressekonference om den monetære politik i eurozonen - Læs mere...

 

 • 27/10: Mairead McGuinness holder videooptaget tale ved Danske Revisorers årsmøde 2022: "Accounting for sustainability?"

 

 

 • 28/10: Ursula von der Leyen på officielt besøg i Sarajevo, Bosnien-Herzegovina, og i Beograd, Serbien

 

 

 • 28/10: Prix Europa 2022 uddeles
  Under festivalen Prix Europa 2022 er der i dag prisuddeling. En række priser uddeles og flere danske produktioner er med i konkurrencen, heriblandt i kategorierne radiodokumentar, nyhedsradio, musikradio og tv-serie.
  Prix Europa (PE) blev grundlagt af Europa-Parlamentet, Europa-Kommissionen og Det Europæiske Kulturfond i 1987. I dag er Prix Europa vokset til en af de mest indflydelsesrige paneuropæiske radio- og tv-festivaler. Festivalen arbejder blandt andet for Europas fællesskab og dens kulturelle mangfoldighed. Festivalen tildeler de bedste europæiske tv-, radio- og onlineproduktioner priser med det formål at offentliggøre dem i hele Europa og støtte deres udbredelse.
  Prix Europa begyndte 23. oktober og varer til den 29. oktober.
  Læs mere om Prix Europa 2020

 

 • 29/10: Ursula von der Leyen på officielt besøg i Podgorica, Montenegro

 

-

 

 • 15-16/12: Det Europæiske Råd / Bruxelles

Kilder

Detaljer

Publikationsdato
21. oktober 2022
Forfatter
Repræsentationen i Danmark