Gå til hovedindholdet
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel8. juli 2019Repræsentationen i Danmark1 min læsetid

EU og Ukraine topmøde

Det 21. bilaterale topmøde mellem Den Europæiske Union og Ukraine fandt sted i Kiev mandag den 8. juli 2019.Et vigtigt punkt på dagsordenen var fremskridt i forhold til reform, som Ukraine har nået med støtte fra EU.

EU og Ukraine topmøde

Topmødet var det første siden Ukraines nye præsident, Volodymyr Zelenskyy, tiltrådte den 20. maj, og efter hans besøg i Bruxelles – som var hans første rejse som præsident - den 4. og 5. juni.

Den Europæiske Union var repræsenteret på topmødet af kommissionsformanden, Jean-Claude Juncker, og formanden for Det Europæiske Råd, Donald Tusk. EU's højtstående repræsentant for udenrigsanliggender og sikkerhedspolitik og næstformand for Europa-Kommissionen, Federica Mogherini, samt kommissæren med ansvar for europæisk naboskabspolitik og udvidelsesforhandlinger, Johannes Hahn, deltog også.

Baggrund:

Lederne forventes at diskutere de næste skridt i gennemførelsen af associeringsaftalen, herunder det vidtgående og brede frihandelsområde.

De vil også diskutere konflikten i det østlige Ukraine, gennemførelsen af Minskaftalerne, konsekvenserne af Ruslands illegale annektering af Krim og Sevastopol samt regionale og udenrigspolitiske spørgsmål.

EU har allerede mobiliseret 15 mia. EUR siden 2014 sammen med de europæiske finansielle institutioner til at støtte Ukraines reformproces.

Det forventes, at yderligere konkret støtte vil blive annonceret i forbindelse med topmødet, herunder støtte til decentralisering, bekæmpelse af korruption, energisektoren, yderligere styrkelse af civilsamfundet, minerydning og psykosocial støtte samt støtte til den lokale økonomi og lokalsamfundene i regionen omkring Det Asovske Hav.

Detaljer

Publikationsdato
8. juli 2019
Forfatter
Repræsentationen i Danmark