Gå til hovedindholdet
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel14. marts 2017Repræsentationen i Danmark1 min læsetid

EU-strategi for Syrien

Mod et endnu stærkere EU-engagement over for Syrien og en styrkelse af EU's fredsskabende indsats - Kommissionen har vedtaget en fælles meddelelse med et forslag til en fremadrettet EU-strategi for Syrien.

syrien-kort-thinkstockphotos-istock-web.jpg

Kommissionen og Unionens højtstående repræsentant for udenrigsanliggender og sikkerhedspolitik har i dag vedtaget en fælles meddelelse med et forslag til en fremadrettet EU-strategi for Syrien. Som Kommissionens formand Jean-Claude Juncker opfordrede til i sin tale om Unionens tilstand i september 2016, præciseres det i meddelelsen, hvordan Den Europæiske Union øge sit engagement i bestræbelserne på at finde frem til en varig politisk løsning i Syrien inden for den eksisterende ramme vedtaget af FN. Det undersøges også, hvordan EU fortsat kan yde bistand til de over 13 mio. nødstedte mennesker i Syrien, bidrage til at opbygge modstandsdygtighed og stabilitet i landet og understøtte genopbygningen, når en aftale er indgået, og til flygtningenes frivillige, værdige og sikre tilbagevenden, når en troværdig politisk overgangsproces er påbegyndt.

Baggrund

Den Europæiske Unions seneste strategi for Syrien blev vedtaget i marts 2015 som led i EU's regionale strategi for Syrien og Irak samt over for truslen fra ISIL/Da'esh. I den fælles meddelelse foretages en revision af de Syrien-relaterede aspekter af den regionale strategi, som sidst blev revideret og ajourført af Rådet i maj 2016.

Detaljer

Publikationsdato
14. marts 2017
Forfatter
Repræsentationen i Danmark