Gå til hovedindholdet
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel14. oktober 2022Repræsentationen i Danmark1 min læsetid

#EUiDK @ Kulturnatten i København

Kom og bliv klogere på den ukrainske kamp for frihed og menneskerettigheder og EU’s støtte til Ukraine. Europa-Huset inviterer i samarbejde med en række ukrainske civilsamfundsorganisationer til en aften i Ukraines tegn.

EU-Ukraine

På et tragisk bagtæppe er Ukraine blevet EU-kandidatland. Men hvor meget ved vi egentlig om det samfund og de mennesker, der måske kan blive en del af Unionen? For at blive klogere på det kommer Kulturnatten i Europa-Huset til at stå i Ukraines tegn, når vi byder på et mangfoldigt indblik i den ukrainske kultur og folkesjæl.

Generelle publikationer13. oktober 2022
Kulturnat 2022 - program

Til Kulturnatten vil gæsterne kunne opleve en række ukrainske kunstnere, der bl.a. byder på børnekor, rockmusik, moderne dans, kammermusik og meget mere. Europa-Huset slår også dørene op til en fotoudstilling af Stine Heilmann med billeder af ukrainske kvinder taget på Kvindernes Internationale Kampdag i år og byder indenfor til Danmarks-præmieren på den postapokalyptiske videoopera ”Chornobyldorf”.

Foto: Stine Heilmann
Foto: Stine Heilmann

Der vil også være stand-up sendt fra et beskyttelsesrum i Ukraine og tung bas, når aftenen slutter af med et indblik i den frigjorte ukrainske ravescene, der for mange ukrainske unge repræsenterer en modpol til de postsovjetiske administrationsbygninger, som festerne ofte vil blive holdt i.

For de yngste gæster vil der være en lykkehjulsquiz med spørgsmål om EU og Ukraine og fortællinger af ukrainske folkeeventyr, mens hele familien kan smage den ukrainske rødbedesuppe borshch.

Hvor og hvornår?

Tidspunkt: 18:00 - 00:00

Europa-Huset
Gothersgade 115
1123 København K

EU’s støtte til Ukraine

EU har sendt en stærk politisk, økonomisk og humanitær støtte til Ukraine gennem hele krigen. EU-landene har indtil videre vedtaget 8 sanktionspakker for at ramme den russiske økonomi og evne til finansiere krigen.

Vi har sendt mere end 335 millioner euro i humanitær bistand samt 60.000 ton medicinsk udstyr, telte, generatorer og mad via EU’s civilbeskyttelsesmekanisme og sikret hjælp til modtagelse og beskyttelse af ukrainske flygtninge. Ukraines status som kandidatland understreger, at landets fremtid er i EU, og årets kulturnatsarrangement i Europa-Huset skal ses som et symbol på vores solidaritet med Ukraine. Læs mere...

 

Arrangører

Europa-Kommissionen og Europa-Parlamentet i Danmark har arrangeret Kulturnatten i Europa-Huset i samarbejde med Hjælp Ukraine, Nielsen Saloner, Ukrainian Dialogues og en række andre dansk-ukrainske NGO’er.

Kulturnat 2022

 

Kilder

Detaljer

Publikationsdato
14. oktober 2022
Forfatter
Repræsentationen i Danmark