Gå til hovedindholdet
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel19. juni 2024Repræsentationen i Danmark1 min læsetid

EU's budget 2025

Kommissionen har onsdag den 19. juni 2024 foreslået et årligt EU-budget på 199,7 mia. EUR for 2025

Penge

Pressemeddelelse

Spørgsmål og svar

Baggrund

Det er blevet styrket af NextGenerationEU og er udformet med henblik på at imødekomme de vigtigste genopretningsbehov i EU-medlemsstaterne og EU’s partnere i hele verden. 

Det er det første forslag, der fuldt ud tager hensyn til midtvejsrevisionen af den flerårige finansielle ramme 2021-2027, der blev godkendt af EU's ledere den 1. februar 2024

Forslaget afspejler midtvejsrevisionen af udgiftslofterne i den flerårige finansielle ramme. Det vil bidrage til at tackle en række udfordringer såsom oprettelsen af Ukrainefaciliteten og det fortsatte migrationspres, styrke EU's kapacitet til at reagere på naturkatastrofer og styrke EU's strategiske autonomi og forsvarskapacitet. Forslaget indfører også en ny mekanisme til finansiering af omkostningerne ved låntagningen gennem NextGenerationEU. 

Budgetforslaget for 2025 og den ledsagende finansielle programmering 2026-2027 indeholder en detaljeret fordeling af de forhøjelser og nedskæringer, der blev opnået enighed om i forbindelse med revisionen af den flerårige finansielle ramme. 

Kilder

Detaljer

Publikationsdato
19. juni 2024
Forfatter
Repræsentationen i Danmark