Gå til hovedindholdet
Europa-Kommissionens logo
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel17. august 2021

EU’s ligestillingskommissær Helena Dalli til World Pride i København

Helena Dalli deltog tirsdag den 17. august i Menneskerettighedskonferencen under Wold Pride i København. Konferencen samlede flere hundrede menneskerettighedsaktivister i Øksnehallen.

Helena Dalli i København
17. AUGUST 2021
Pressemeddelelse
dansk
(634.57 KB - PDF)
Download

 Konferencen samlede flere hundrede menneskerettighedsaktivister i Øksnehallen. Kommissæren deltog i afslutningspanelet om ”The role of Europe for LGBT+  Inclusion at home and abroad” tirsdag kl. 16.45 – 17.30.

Helena Dalli står i spidsen for Europa-Kommissionens kamp mod diskrimination og indsatsen for inklusion og ligebehandling uanset køn, etnisk oprindelse, religion eller seksuel orientering.

Helena Dalli ved konferencen i Øksnehallen

 

Sikring af de grundlæggende rettigheder er et vigtigt område for von der Leyen-Kommissionen, som har fået tiltagende fokus i de seneste år. Kommissionen fremlagde i november 2020 EU's første strategi nogensinde for ligestilling af LGBTIQ-personer, som blandt andet fokuserer på bekæmpelse af diskrimination og hadforbrydelser, beskyttelse af regnbuefamiliers rettigheder og EU’s kamp for ligestilling på globalt plan.

Helena Dalli og Märta Stenevi

Foto: Helena Dalli og Märta Stenevi

Ud over deltagelsen i Menneskerettighedskonferencen havde kommissæren også en række møder under sit besøg i København, blandt andet med den svenske ligestillingsminister, Märta Stenevi, direktøren for EU’s Agentur for Grundlæggende Rettigheder, Michael O’Flaherty og den belgiske vicepremierminister, Petra De Sutter.

Helena Dalli og Michael O’Flaherty

Foto: Helena Dalli og Michael O’Flaherty

Pressen havde også mulighed for at tale med Helena Dalli om Kommissionens arbejde for at sikre ligestilling for LGBTIQ-personer ved et presseevent på Europa-Kommissionens Repræsentation i Gothersgade...

Øvrige aktiviteter

Som en del af den 3-dages Menneskerettighedskonference i Øksnehallen, afholder Kommissionen torsdag den 19. august, kl 12.00-13.45 en debat om de udfordringer EU står over for på LBGTIQ området, og hvad EU kan gøre for at afhjælpe disse udfordringer. Panelet bliver ledet af general direktøren for Kommissionens generaldirektorat for Retlige Anliggender, Salla Saastamoinen. I panelet deltager desuden  Europarådet og en række aktivister fra bl.a. Polen, Belgien og Den Tjekkiske Republik. Moderator er Michael O’Flaherty, direktør for EU’s Agentur for Grundlæggende Rettigheder.

Helena Dalli besøger Europa-teltet på pladsen foran Øksnehallen

Foto: Helena Dalli besøger Europa-teltet på pladsen foran Øksnehallen

Desuden vil der hele ugen være mulighed for at besøge Europa-teltet på pladsen foran Øksnehallen, hvor Kommissionen i samarbejde med Europa-Parlamentet vil organisere mange forskelligartede events. Man kan både møde forskellige medlemmer af Europa-Parlamentet og stille dem direkte spørgsmål, deltage i forskellige quizzer og spil, eller blot få information omkring EU og LGBTIQ-rettigheder.

Detaljer

Publikationsdato
17. august 2021