Gå til hovedindholdet
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel7. april 2017Repræsentationen i Danmark1 min læsetid

Feriebooking: priserne var utroværdige på to tredjedele af webstederne i 2016

I takt med at det bliver mere og mere almindeligt at reservere hoteller og fly på nettet, støder forbrugerne på et stigende antal problemer med rejsetjenester på nettet. Ifølge de europæiske forbrugercentre klages der nu oftest over lige netop disse...

bookning_thinkstock_istock-web.jpg

Kommissionen og forbrugerbeskyttelsesmyndighederne i EU iværksatte i oktober 2016 en koordineret screening af 352 prissammenlignings- og bookingwebsteder over hele EU. De konstaterede, at priserne var utroværdige på 235 (to tredjedele) af webstederne. Der blev for eksempel pålagt ekstra priselementer sent i bookingprocessen, uden at kunderne blev oplyst herom, eller også fandtes tjenesteydelsen slet ikke til den oplyste kampagnepris.

Myndighederne har bedt de pågældende websteder bringe deres praksis i overensstemmelse med EU-forbrugerlovgivningen, som foreskriver, at priserne skal fremgå klart og tydeligt, og at tilbud skal præsenteres helt entydigt på et tidligt tidspunkt i bookingprocessen.

De vigtigste resultater

  • Stemmer det, du tror, du skal betale, overens med, hvad du rent faktisk ender med at betale? I hver tredje tilfælde er den først viste pris ikke den samme som den endelige pris.
  • Er det et tilbud eller bare lokkemad? I en femtedel af tilfældene eksisterede tilbuddene reelt ikke.
  • Forvirrende? I næsten en tredjedel af tilfældene var den samlede pris eller måden, den blev beregnet på, ikke klar.
  • Det sidste billige værelse på hotellet eller bare det sidste værelse, der kan bookes via det pågældende websted? I en fjerdedel af tilfældene præciserede webstederne ikke, at udsagn som "kun to værelser tilbage" eller "kun i dag" kun gjaldt for det pågældende websted.

Næste skridt

Netværket for forbrugerbeskyttelsessamarbejde vil sætte ind over for de 235 websteder og bede dem rette op på uregelmæssighederne. Hvis webstederne ikke retter op, kan de nationale myndigheder enten selv træffe administrative eller retlige foranstaltninger eller gå via de nationale domstole, afhængigt af gældende national lovgivning.

Detaljer

Publikationsdato
7. april 2017
Forfatter
Repræsentationen i Danmark