Gå til hovedindholdet
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel26. september 2017Repræsentationen i Danmark1 min læsetid

Fødevare-kvalitet i EU

To forskellige kvaliteter af fødevareprodukter: Kommissionen vejleder medlemsstaterne, så de bedre kan tackle urimelig praksis.Retningslinjerne vil gøre det lettere for nationale myndigheder at afgøre, om en virksomhed overtræder EU's lovgivning, når...

guleroedder_thinkstock-web.jpg

Vejledningen opstiller en liste over og forklarer de relevante krav i EU's fødevarelovgivning og forbrugerlovgivning, som myndighederne skal henholde sig til, når de analyserer et potentielt problem med forskellige kvaliteter af samme produkt:

  • Forordningen om fødevareinformation, som kræver, at forbrugerne får korrekte og tilstrækkelige oplysninger om et bestemt fødevareprodukt. Eksempelvis skal mærkaterne på fødevareprodukter omfatte en liste over alle de ingredienser, som produktet indeholder.

  • Direktivet om urimelig handelspraksis, som forbyder urimelig handelspraksis såsom at markedsføre produkter, der er mærket ens, på en måde, som kan vildlede forbrugerne.

På grundlag af denne lovgivning etableres der med vejledningen en trinvis fremgangsmåde, som de nationale forbruger- og fødevaremyndigheder kan anvende til at finde ud af, om producenterne overtræder disse love. Hvis en overtrædelse indeholder et grænseoverskridende element, kan forbrugermyndighederne håndtere den gennem netværket for forbrugerbeskyttelsessamarbejde på EUplan.

De nationale forbruger- og fødevaremyndigheder har ansvaret for at sikre, at virksomhederne overholder EU-lovgivningen. Europa-Kommissionen er dog indstillet på at bistå dem via denne vejledning og via forskellige indsatsområder.

Detaljer

Publikationsdato
26. september 2017
Forfatter
Repræsentationen i Danmark