Gå til hovedindholdet
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel20. september 2022Repræsentationen i Danmark1 min læsetid

Forslag til afgørelse i sag om databeskyttelse

Den 20. september 2022 kom domstolen med sit forslag til afgørelse i sag C-252/21 Meta Platforms o.a. om  databeskyttelse  m.m.

Forslag til afgørelse

Pressemeddelelse fra domstolen

Baggrund:

Med afgørelsen af 6. februar 2019 forbød Tysklands Bundeskartellamt Facebook (nu Meta Platforms) at fusionere brugerdata fra forskellige kilder. Efter Bundeskartellamts opfattelse udgør det omfang, hvormed Facebook indsamler data uden brugerens samtykke og tilføjer det til brugerkontoen og udnytter disse data, misbrug af en dominerende stilling. Ifølge Facebooks vilkår og betingelser har brugerne hidtil kun været i stand til at bruge det sociale netværk på den betingelse, at Facebook også indsamler data om brugeren på internettet eller fra smartphone-apps uden for Facebook og tilknytter dem til Facebook-brugerkontoen. På denne måde kan alle de data, der indsamles på selve Facebook fra gruppens egne tjenester som WhatsApp og Instagram, og de data, der indsamles på tredjepartswebsteder, fusioneres med Facebook-brugerkontoen.

Facebook anlagde sag til prøvelse af denne afgørelse ved Landgericht Düsseldorf, som forelagde Domstolen en række præjudicielle spørgsmål vedrørende Bundeskartellamts beføjelse til at træffe foranstaltninger på databeskyttelsesområdet og om, hvorvidt behandlingen af personoplysninger er forenelig med den generelle forordning om databeskyttelse

Kilder

Detaljer

Publikationsdato
20. september 2022
Forfatter
Repræsentationen i Danmark