Gå til hovedindholdet
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel24. oktober 2022Repræsentationen i Danmark

Fusionen af Vipps og MobilePay, og at Danske Bank, DNB, SB1, Eika, Balder og Vipps Holding godkendt

Fusioner: Kommissionen godkender fusionen af Vipps og MobilePay, og at Danske Bank, DNB, SB1, Eika, Balder og Vipps Holding erhverver fælles kontrol over den fusionerede enhed

Approved

Kommissionen har i henhold til EU's fusionsforordning godkendt fusionen af Vipps AS fra Norge og MobilePay A/S fra Danmark (tilsammen de "fusionerende selskaber"), som vil blive kontrolleret i fællesskab af Danske Bank A/S fra Danmark, DNB Bank ASA ("DNB"), SpareBank 1 Betaling AS ("SB1"), Eika VBB AS ("Eika"), Balder Betaling AS ("Balder") og Vipps Holding AS, alle fra Norge. De fusionerende selskaber er udbydere af mobile betalingstjenester.

Danske Bank og DNB er forretningsbanker. SB1, Eika, Balder og Vipps Holding er holdingselskaber, der ejes af bankkoncerner. Kommissionen konkluderede, at den ikke har konkurrencemæssige betænkeligheder, selv om de fusionerende selskabers aktiviteter overlapper hinanden, da Vipps opererer i Norge og MobilePay i Danmark og Finland.  Kommissionen fandt også, at det er usandsynligt, at de fusionerende selskaber vil begynde at konkurrere med hinanden i disse lande uden fusionen. Endelig fandt Kommissionen, at parterne hverken ville have mulighed for eller incitament til at deltage i afskærmningspraksis. Af disse grunde blev den påtænkte erhvervelse godkendt.

Transaktionen blev undersøgt i forbindelse med den normale fusionskontrolprocedure.

Kilder

Detaljer

Publikationsdato
24. oktober 2022
Forfatter
Repræsentationen i Danmark