Gå til hovedindholdet
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel18. november 2021Repræsentationen i Danmark1 min læsetid

Gennemgang af EU's konkurrencepolitik

Kommissionen gennemfører nu en omfattende og hidtil uset gennemgang af sin konkurrencepolitik, hvilket omfatter en bred vifte af politikredskaber og håndteringspraksisser.

Press conference by Margrethe Vestager, Executive Vice-President of the European Commission, on the review of the competition policy

Dette for at vurdere, om de er egnede for de nuværende udfordringer og for om nødvendigt at tilpasse dem.

 


Baggrund:

Kommissionen vedtager nu den sjette ændring af de midlertidige rammebestemmelser for statsstøtte for endnu bedre at støtte genopretningen af økonomien efter coronaviruskrisen. De midlertidige rammebestemmelser forlænges til den 30. juni 2022 (det nuværende udløb var den 31. december 2021) for at muliggøre en velordnet udfasning af offentlig støtte.

Desuden vil rammebestemmelserne med indførelsen af to nye tiltag til at kick-starte og fremme private investeringer til at øge hastigheden af genopretningen lette en overgang til genopretningsstøtte i en begrænset periode efter den 30. juni 2022.

Kommissionen vil efter denne omfattende gennemgang have gennemført mere end 20 væsentlige gennemgange af konkurrenceretningslinjer og –meddelelser indenfor statsstøtte, håndhævelse af reglerne om karteller og monopoler samt kontrol med fusioner.

Det skitseres i meddelelsen, hvordan disse tilpassede redskaber vil øge konkurrencepolitikkens bidrag til at fremme Kommissionens prioriteter betydeligt.

 

 

Kilder

Detaljer

Publikationsdato
18. november 2021
Forfatter
Repræsentationen i Danmark