Gå til hovedindholdet
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel8. maj 2018Repræsentationen i Danmark1 min læsetid

Høringen om miljøvenligt design og energimærkning er slut

Den offentlig høring om miljøvenligt design og energimærkning af køleskabe, opvaskemaskiner, vaskemaskiner, fjernsyn, computere og lyskilder sluttede den 7. maj!

Høringen om miljøvenligt design og energimærkning

Resultaterne af høringen vil indgå i Kommissionens udarbejdelse af gennemførelsesforordninger vedrørende de nævnte produkter.

Baggrund

I forbindelse med høringen kom det bl.a. frem, at det er ikke forbudt at have glødelamper i teatre, og der er ikke truffet nogen afgørelse om at forbyde glødelamper. Kommissionen hilser input fra teatre velkommen, så den igangværende høring om den fremtidige politik kan blive bedre oplyst, herunder om der er brugbare alternativer. Den endelige afgørelse vil blive truffet ved en afstemning blandt medlemsstaterne sidst på året. Den generelle baggrund er, at reglerne om miljøvenligt design er energisparende og med til at bekæmpe klimaforandringer.

Formålet med høringen

De fleste europæiske borgere vil sandsynligvis på et eller andet tidspunkt købe opvaskemaskiner, køleskabe, vaskemaskiner, vaske/tørremaskiner, computere, fjernsyn og/eller lyskilder, og formålet med denne høring er via spørgeskemaet at indsamle deres synspunkter på en gennemsigtig måde. Der er for hver produktgruppe både almene spørgsmål og mere tekniske spørgsmål.

Høringen giver også Kommissionen mulighed for at indhente supplerende synspunkter fra medlemslandene, offentlige myndigheder, repræsentanter for branchen, NGO'er og andre berørte organisationer.

Høringsresultaterne vil indgå i Kommissionens evaluering og konsekvensanalyse i forbindelse med udarbejdelsen af forordninger for hver enkelt produktgruppe.

Detaljer

Publikationsdato
8. maj 2018
Forfatter
Repræsentationen i Danmark