Gå til hovedindholdet
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel1. marts 2017Repræsentationen i Danmark2 min læsetid

Hvidbog om Europas fremtid

Kommissionen har fremlagt en hvidbog om Europas fremtid for at medvirke til overvejelserne om fremtiden for et EU med 27 medlemmer, forud for stats- og regeringscheferne's møde den 25. marts i Rom, hvor de markere 60-årsdagen for underskrivelsen af...

fugle-web.jpg

Dette topmøde er det næste skridt i gennemførelsen af den positive dagsorden, som kommissionsformand Juncker lagde frem i sin tale om Unionens tilstand, og som medlemsstaterne i EU27 nåede til enighed om på det uformelle topmøde i Bratislava i september 2016.

Gense Junckers præsentation af hvidbogen:

Baggrund:

Bratislavaerklæringen og -køreplanen, som EU's ledere har vedtaget, bygger på formand Junckers tale om Unionens tilstand og fremlægger målene for månederne frem til Rom. Disse mål omfatter genetablering af fuld kontrol over de ydre grænser, sikring af den indre sikkerhed og bekæmpelse af terrorisme, styrkelse af EU-samarbejdet om ekstern sikkerhed og forsvar, fremme af det indre marked og tilbud om bedre muligheder for unge i EU. Kommissionen arbejder hårdt på at levere resultater i forbindelse med disse mål inden lederne mødes i Rom. De uformelle topmøder i Bratislava og Malta var en mulighed for EU-27 til at bekræfte deres enhed og fælles vilje til hurtigt at levere resultater til borgerne. Ambitionen for EU må nu være, at vi ikke blot tilpasser os en verden i forandring, men at vi skaber den. Vores mål er ikke blot at beskytte, hvad vi har i dag, men at bygge et bedre samfund for fremtiden.

Mere:

Debatten om Europas fremtid er i fuld gang. Vi vil gerne høre din mening om hvidbogen. Fortæl os, hvad du synes.

Din feedback

Hvidbogen, der blev præsenteret af Europa-Kommissionen den 1. marts, angiver mulige retninger for Europas fremtid. Vi står over for mange udfordringer både fra globaliseringen, fra effekten af ny teknologi på samfundet og beskæftigelsen, fra sikkerhedsproblemer og fra den voksende populisme, og vi må sørge for ikke at blive overvældet af disse fænomener, men i stedet gribe de chancer, som de medfører. Det er på den baggrund, at hvidbogen opstiller fem scenarier for EU's udvikling – det er op til os at vælge.

Hvidbogen markerer begyndelsen, ikke enden, på denne debat. Næste skridt på vejen er topmødet i Rom den 25. marts. Her vil EU's ledere mødes for at fejre 60-året for Romtraktaterne, reflektere over de opnåede resultater og drøfte, hvordan vores fælles fremtid kan og bør se ud. Derefter skal der arbejdes intensivt og målrettet på en plan, en vision og en vej fremad for de europæiske folk op til valget til Europa-Parlamentet i juni 2019. Det er op til os alle at udtrykke vores mening – Europas fremtid er i vores hænder.

Detaljer

Publikationsdato
1. marts 2017
Forfatter
Repræsentationen i Danmark