Gå til hovedindholdet
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel22. februar 2019Repræsentationen i Danmark1 min læsetid

Kommissionen godkender udvidelse af dansk ordning for sømænd i søtransport

Kommissionen har i henhold til EU's regler om statsstøtte godkendt en udvidelse af en ordning, der støtter søtransportsektoren i Danmark, til nye skibstyper.

Vessel

Rederier registreret i Dansk Internationalt Skibsregister (DIS), som beskæftiger sømænd på visse specialiserede skibe, som foretager offshoreaktiviteter, såsom f.eks. vagtskibe, skibe, der yder støtte- og servicefunktioner til offshoreanlæg og skibe til bygning, reparation og nedtagning af vindmøller, kan i henhold til den ændrede ordning nyde godt af en fritagelse for indkomstskat for deres sømænd.

Dette følger Kommissionens fortolkning af retningslinjerne om statsstøtte til søtransport. Kommissionen konkluderede, at ordningen, som vil være gældende i ti år efter sin ikrafttrædelse, overholder disse retningslinjer, da den vil bidrage til at styrke konkurrenceevnen inden for EU's søtransportsektor, samtidig med at den fremmer beskæftigelse og sikrer lige vilkår for alle.

Den udvidede ordning gælder for de samme skibstyper, som er omfattet af udvidelsen af den danske tonnageskatteordning, som Kommissionen godkendte den 12. oktober 2018.

Detaljer

Publikationsdato
22. februar 2019
Forfatter
Repræsentationen i Danmark