Gå til hovedindholdet
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel23. marts 2021Repræsentationen i Danmark

Kommissionen lancerer en virtuel bestøverpark

Pollinator Park – en virtuel bestøverpark – er et interaktivt digitalt redskab til at øge opmærksomheden om det alarmerende fald i antallet af bestøvere og skabe globale tiltag, som kan håndtere det.

Bier

Pollinator Park, som er udsprunget af EU’s bestøverinitiativ, bør højne opmærksomheden, engagerer samfundet generelt og fremme samarbejde om vilde bestøvere. Det er sammen med vedvarende tiltag under den europæiske grønne pagt med til at værne om naturen og håndtere bestøverkriser, navnlig som det er beskrevet i EU’s biodiversitetsstrategi og jord til bord-strategien. Navnlig medlemmerne af EU’s globale koalition "Forenet om biodiversitet" opfordres til at anvende Pollinator Park som en del af deres egne kampagner omkring biodiversitetstab forud for det 15. møde i partskonferencen under konventionen om den biologiske mangfoldighed (COP15) senere i år.

I Pollinator Park, som er designet i samarbejde med den verdenskendte ”arkibiotekt” Vincent Callebaut, kan man få et kig ind i den triste fremtid, som venter os, med mindre vi radikalt ændrer vores forhold til naturen. Den er offentligt tilgængelig i en webudgave og også i virtual reality, hvor besøgende kan lære mere om bestøvere, prøve bestøvning på egen hånd, købe ind i en verden uden bestøvere og lære, hvordan man kan være med til at undgå denne mulige fremtid. Dette nye initiativ forsøger at udnytte den hurtigst voksende medieplatform i verden – klodens to milliarder videospillere – til målrettet at fange unge generationer. Kommissionen er netop ved at vurdere EU’s bestøverinitiativ med henblik på at styrke tiltag til at vende tilbagegangen i antallet af disse dyrebare insekter, og det er planlagt at have en offentlig høring i andet halvår i 2021. Den fremtidige handlingsplan for nulforurening, som forventes at se dagens lys i løbet af de kommende måneder, vil også føre til væsentlige bidrag til at bremse og vende tilbagegangen blandt bestøvere.

Detaljer

Publikationsdato
23. marts 2021
Forfatter
Repræsentationen i Danmark