Gå til hovedindholdet
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel19. januar 2021Repræsentationen i Danmark1 min læsetid

Kommissionen omdanner "Taskforcen for Forbindelserne med Det Forenede Kongerige" til "Tjenesten for Aftalerne mellem EU og Det Forenede Kongerige"

Med undertegnelsen af handels- og samarbejdsaftalen mellem EU og Det Forenede Kongerige den 24. december 2020 har Taskforcen for Forbindelserne med Det Forenede Kongerige (UKTF) på vellykket vis opfyldt sit mandat. Den nedlægges derfor pr. 1. marts...

EU fuldender sine forberedelser på brexit uden en aftale den 12. april

For at understøtte en effektiv og stringent gennemførelse og overvågning af aftalerne med Det Forenede Kongerige har Europa-Kommissionen besluttet at oprette en ny tjeneste for aftalerne mellem EU og Det Forenede Kongerige (UKS). UKS vil være en del af Generalsekretariat under kommissionsformanden og vil påbegynde sit arbejde den 1. marts 2021. Den nyoprettede tjenestes mandat og varigheden af det vil løbende blive taget op til fornyet overvejelse. UKS vil arbejde tæt sammen med den højtstående repræsentant og næstformand.

Michel Barnier bliver særlig rådgiver for formand Ursula von der Leyen fra den 1. februar 2021. Han skal rådgive formanden om gennemførelsen af udtrædelsesaftalen mellem EU og Det Forenede Kongerige og bistå med ekspertise med henblik på færdiggørelsen af EU's proces for ratificering af handels- og samarbejdsaftalen mellem EU og Det Forenede Kongerige.

Næstformand med ansvar for interinstitutionelle forbindelser og fremsyn, Maroš Šefčovič, er som kommissær udpeget til at repræsentere Den Europæiske Union og være medformand i Partnerskabsrådet, der blev oprettet ved handels- og samarbejdsaftalen mellem EU og Det Forenede Kongerige.

Detaljer

Publikationsdato
19. januar 2021
Forfatter
Repræsentationen i Danmark