Gå til hovedindholdet
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel19. juli 2018Repræsentationen i Danmark1 min læsetid

Kommissionen opfordrer Danmark til at undlade at begrænse lastbilparkeringen på statsejede rastepladser til maksimalt 25 timer

Kommissionen har i dag besluttet at opfordre Danmark til at standse forskelsbehandlingen af udenlandske transportører og respektere friheden til at yde transporttjenester ved at fjerne begrænsningen på lastbilparkering på statsejede rastepladser.

lastbilparkering på statsejede rastepladser

Tidsbegrænsningen påvirker navnlig udenlandske transportører og udgør forskelsbehandling på grund af nationalitet, hvilket er forbudt ifølge EU-traktaterne. Derudover gør begrænsningen det umuligt for chaufførerne at overholde EU's hviletidsregler for lastbilchauffører, som er afgørende for at sikre vejsikkerhed og overholde chaufførernes rettigheder. Desuden påvirker den transportørernes frihed til at levere transporttjenester (som fastsat i forordning 1072/2009) og udgør ubegrundet indirekte forskelsbehandling. Danmark har nu to måneder til at fremsætte sine bemærkninger til Kommissionen, hvorefter Kommissionen kan beslutte at vedtage en begrundet udtalelse.

Detaljer

Publikationsdato
19. juli 2018
Forfatter
Repræsentationen i Danmark