Gå til hovedindholdet
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel14. september 2017Repræsentationen i Danmark1 min læsetid

Kommissionens handelspakke...

Efter formand Jean-Claude Junckers tale om Unionens tilstand løftede Kommissionen sløret for en omfattende pakke med handels- og investeringspolitiske forslag til en progressiv og ambitiøs handelsdagsorden.

container_istockphoto_thinkstock_web.jpg

Forslagene omfatter et sæt EU-regler for screening, som skal sikre, at udenlandske direkte investeringer ikke skader EU's strategiske interesser i forbindelse med sikkerhed og offentlig orden samt udkast til mandater til at indlede handelsforhandlinger med Australien og New Zealand. I et forsøg på at gøre EU's handelspolitik til den mest gennemsigtige og inklusive i verden har Kommissionen besluttet at nedsætte en rådgivende gruppe om EU's handelsaftaler og fremover at offentliggøre nye forslag til forhandlingsmandater. Endelig omfatter dagens forslag et udkast til mandat til at indlede forhandlinger om oprettelsen af en multilateral investeringsdomstol.

bird_web.jpg

Baggrund

Den globale handel, der er en vigtig bidragyder til et konkurrencedygtigt og velstående EU, omfatter mere end 30 mio. arbejdspladser, der understøttes af EU's eksport til resten af verden. 90 % af den fremtidige globale vækst vil foregå uden for Europas grænser. En globalt integreret økonomi er derfor fortsat til gavn for både store og små eller mellemstore europæiske virksomheder, såvel som for europæiske borgere, arbejdstagere og forbrugere.

I oktober 2015 præsenterede Kommissionen en ny handels- og investeringsstrategi for EU med titlen "Handel for alle — En mere ansvarlig handels- og investeringspolitik". Den aktuelle meddelelse og de fem initiativer har til formål at bygge videre på denne strategi som led i Kommissionens oplæg om styring af globaliseringen fra maj 2017.

Detaljer

Publikationsdato
14. september 2017
Forfatter
Repræsentationen i Danmark