Gå til hovedindholdet
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel4. april 2017Repræsentationen i Danmark1 min læsetid

Konference i Bruxelles om støtte til Syriens og regionens fremtid

Den 4. og 5. er EU vært for "Brussels Conference on Supporting the Future of Syria and the Region", og i formandstolen sidder også Tyskland, Kuwait, Norge, Qatar og Storbritannien.Konferencen, som holdes på ministerplan, vil samle over 70 lande...

syrien-kort-thinkstockphotos-istock-web.jpg

Konferencen vil arbejde på at vurdere, hvor det internationale samfund samlet set står med at opfylde tilsagnene fra Londonkonferencen i februar 2016, bekræfte de givne tilsagn og kortlægge yderligere støtte til syrere i Syrien og nabolandene samt til de forskellige værtslande, øge støtten til en varig politisk løsning gennem en inklusiv politisk overgangsproces, der skal ledes af Syrien under FN's overordnede tilsyn og vurdere udsigterne for støtte i tiden efter en aftale, så snart der er lanceret en ægte inklusiv politisk overgang.

Baggrund:

Bruxelleskonferencen om støtte til Syriens og den omliggende regions fremtid bygger videre på Londonkoferencen om støtte til Syrien og den omliggende region den 4. februar 2016. For et år siden samledes det internationale samfund i London under ledelse af Storbritannien, Tyskland, Kuwait, Norge og FN og bekræftede sin solidaritet med millioner af udsatte mennesker i Syrien, og syriske flygtninge samt de værtssamfund i regionen, der var påvirket af flygtningestrømmene. Der blev bygget videre på de tilsagn, der var givet på de tre forudgående konferencer i Kuwait fra 2013 til 2015.
På Londonkonferencen gav bidragyderne tilsagn om væsentlig finansiel støtte til humanitær hjælp og beskyttelse i Syrien samt stabiliseringsmekanismer til styrkelse af modstandsdygtigheden i værtssamfundene. Det blev også gentaget, at der kun kan findes en politisk løsning på krisen inden for den aftalte FN-ramme og på grundlag af Genève-kommunikeet og FN's Sikkerhedsråds resolution 2254.
Londonkonferencen sluttede med forpligtende tilsagn fra både det internationale samfund og Syriens nabolande om at opfylde både de umiddelbare og de mere langsigtede behov for dem, der er ramt af krisen, herunder yderligere støtte til uddannelses- og indkomstmuligheder for de syriske flygtninge og værtssamfundene i Tyrkiet, Libanon, Jordan, Irak og Egypten

Detaljer

Publikationsdato
4. april 2017
Forfatter
Repræsentationen i Danmark