Gå til hovedindholdet
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel22. april 2021Repræsentationen i Danmark1 min læsetid

Konference om det nye europæiske Bauhaus

Kommissionens konference den 22. og 23. april 2021 om bl.a. den nye europæiske Bauhaus-pris...

Et nyt europæisk Bauhaus

Baggrund:

Det nye europæiske Bauhaus giver den europæiske grønne pagt en kulturel dimension og har som formål at accelerere den grønne omstilling af det byggede miljø for at opnå vores klimamål.

Konferencen åbnes af kommissionsformand Ursula von der Leyen, Europa-Parlamentets formand, David Sassoli, og Portugals premierminister, António Costa, på vegne af formandskabet for Rådet for Den Europæiske Union. Konferencen vil også have aktiv deltagelse af talere på højt niveau, såsom politiker og filantropist Mike Bloomberg, grundlægger af Shack Dwellers International og græsrodsaktivist Sheela Patel, klimaforsker John Schellnhuber, og andre medlemmer af initiativets rundbord med eksperter på højt plan bl.a. Bjarke Ingels og Olafur Eliasson.

Konferencen vil også omfatte lanceringen af den første nye europæisk Bauhauspris. Mariya Gabriel, kommissær med ansvar for innovation, forskning, kultur, uddannelse og unge, samt Elisa Ferreira, kommissær for samhørighed og reformer, har ansvaret for dette initiativ i Kommissionen, og de vil deltage og dele deres vision om det nye europæiske Bauhaus, målet for det og ambitionerne med det og de næste skridt.

Konferencen vil være en ren onlinekonference. Programmet er online - Klik her...

Detaljer

Publikationsdato
22. april 2021
Forfatter
Repræsentationen i Danmark