Gå til hovedindholdet
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel27. november 2023Repræsentationen i Danmark1 min læsetid

Konference om EU-udvidelse og Ukraine

Gennem paneldiskussioner vil vi mandag d. 27. november 2023 forsøge at vurdere den aktuelle situation og udsigterne for EU's udvidelsespolitik samt at få en indgående diskussion af Ukraines vej mod EU.

kort


Europa-Kommissionen har netop offentliggjort udvidelsesrapporterne for 2023, hvori den har set nærmere på de fremskridt, som kandidatlandene har gjort. Pakkens vigtigste anbefaling er at indlede tiltrædelsesforhandlinger med Ukraine, Moldova og Bosnien-Hercegovina og give Georgien status som kandidatland. Kommissionens anbefalinger står øverst på dagsordenen for Det Europæiske Råds kommende møde i december.

EU's medlemsstater er i vid udstrækning enige om, at EU's udvidelse er nødvendig, selv om der fortsat er forskelle i tilgangen til processen og fremgangsmåden. På den anden side opfordrer formændene for Europa-Kommissionen og Det Europæiske Råd samt en række medlemsstater til, at EU forbereder sig på den næste udvidelse inden 2030. Den fremtidige udvidelse af EU vil således være en af de vigtigste prioriteter for EU's nye institutionelle cyklus, der begynder efter næste års valg til Europa-Parlamentet.

Talerækken inkluderer: Olha Stefanishyna, vicepremierminister for Ukraines europæiske og euroatlantiske integration; Olena Halushka, bestyrelsesmedlem i Ukraines center for korruptionsbekæmpelse; Marlene Rosemarie Madsen, vicedirektør i Tjenesten for Ukraine og kontorchef i GD NEAR; Justinas Mickus, Senior Policy Analyst i STRATA; Marta Stachowiak, forsker i European Council on Foreign Relations; Tadeusz Iwański, direktør i External EU Policy Department i Polens udenrigsministerium og departementschef i Eastern Studies for Belarus, Ukraine og Moldova samt Ditte Brasso Sørensen, chefanalytiker i Tænketanken Europa.

Tilmelding er nødvendig - kun begrænset antal pladser

Tilmeldingsfrist: Mandag d. 27. november 2023 kl. 09:00

Dato og tid: Mandag d. 27. november 2023 kl. 09:30 til 12:30

Sted: Nordatlantens Brygge, Strandgade 91, 1401 København

Detaljer

Publikationsdato
27. november 2023
Forfatter
Repræsentationen i Danmark