Gå til hovedindholdet
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel9. november 2023Repræsentationen i Danmark1 min læsetid

Konference: På vej mod en ny udvidelse af EU?

Onsdag den 8. november 2023 vedtog Kommissionen sin årlige udvidelsespakken om bl.a. Ukraine og dagen efter havde Europa-Kommissionens Repræsentation i København & Tænketank EUROPA denne konference på Nationalmuseet

Europa


Gense konferencen

 

 

Baggrund:

Kommissionen fremlægger hvert år en udvidelsespakke, der vurderer status og de fremskridt, som kandidatlandene og de potentielle kandidatlande har gjort på deres respektive vej mod Den Europæiske Union. I år imødeses vurderingen med større spænding end normalt, da Kommissionen måske vil anbefale, at der indledes forhandlinger om medlemskab med visse kandidatlande, navnlig Ukraine.

Men at blive medlem af EU er ikke en simpel opgave. For det første skal et kandidatland opfylde en række kriterier, og for det andet skal EU også være klar til udvidelsen.

På denne konference vil Kommissionens udvidelsespakke 2023 blive fremlagt, og den sidste store udvidelse i 2004 vil blive drøftet med fokus på, hvad der er anderledes denne gang.

Blandt talerne er: Gert Jan Koopman, generaldirektør, GD NEAR (via videolink), Lykke Friis, direktør Tænketanken EUROPA, Tysklands ambassadør i Danmark, Pascal Hector, Frankrigs ambassadør i Danmark, Christophe Parisot, Sinne Conan, Finans Danmark, Niels Lindberg Madsen, Landbrug og Fødevarer og Johan Moesgaard Andersen, CO-Industri.

 

Program:

14:30: Velkomst og kaffe

15.00: Præsentation af Kommissionens udvidelsespakke for 2023 Gert Jan Koopman, generaldirektør, GD NEAR (videolink) (engelsk)

15.30: Spørgsmål og svar

15.45: Nøgleanbefalinger i det fransk-tyske dokument om EU's institutionelle reform (engelsk)
Ambassadør Christophe Parisot og Ambassadør Pascal Hector

16:15: Dansk syn på udvidelsen (dansk) - Panel:
Sinne Conan, Finans Danmark
Johan Moesgaard Andersen, CO-I
Niels Lindberg Madsen, Landbrug og Fødevarer

16.50: Afsluttende bemærkninger og vejen frem — hvad er anderledes denne gang? (dansk)
Lykke Friis, direktør i Tænketanken EUROPA

 

Konferencen, som modereres af Lykke Friis, direktør i Tænketanken EUROPA, afholdes på engelsk og dansk.

Detaljer

Publikationsdato
9. november 2023
Forfatter
Repræsentationen i Danmark