Gå til hovedindholdet
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel4. maj 2023Repræsentationen i Danmark1 min læsetid

Lån til 318 mio. kr til danske virksomheder

Den Europæiske Investeringsfond og Danmarks Eksport- og Investeringsfond støtter SMV'ers digitalisering med 42,7 mio. euro (ca. 318 mio. kr.) i form af nye lån

DK-EU

Den Europæiske Investeringsfond (EIF) og Danmarks Eksport- og Investeringsfond har undertegnet en garantiaftale vedrørende nye lån til 318 mio. kr til danske virksomheder, der investerer i digitalisering og innovation, som f.eks. F&U-aktiviteter samt indførelse af nye teknologier. Aftalen støttes af InvestEU-programmet under rubrikken "Innovation og digitalisering" om lånefinansiering til små- og mellemstore virksomheder.

Paolo Gentiloni, kommissær for økonomi, udtaler: "InvestEU gør små- og mellemstore virksomheder i stand til at bidrage til digitaliseringen og innovation i hele Europa. Vi er glade for med denne aftale at kunne yde vigtig støtte  til danske virksomheder, der investerer i innovation og digitalisering og derved skaber muligheder for, at virksomhederne kan opleve vækst og skabe job."

Med InvestEU-programmet råder EU over langfristede investeringer ved at mobilisere privat og offentlig finansiering til understøttelse af EU's politiske prioriteringer. Som led i programmet, gennemføres InvestEU-fonden gennem finansielle partnere, som vil investere i projekter ved at anvende EU's budgetgaranti, hvorved der rejses mindst 372 mia. euro i yderligere investeringer.

Den fulde pressemeddelelse

Kilder

Detaljer

Publikationsdato
4. maj 2023
Forfatter
Repræsentationen i Danmark