Gå til hovedindholdet
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel29. maj 2024Repræsentationen i Danmark1 min læsetid

Lene Næsager udnævnt til fortrolig personalerådgiver

Europa-Kommissionen har besluttet at udnævne Lene Næsager til den nyligt oprettede funktion som ledende fortrolig rådgiver, der refererer direkte til kommissæren med ansvar for administrationen. 

Lene Næsager

Datoen for ikrafttrædelsen af udnævnelsen bestemmes på et senere tidspunkt...

Med udnævnelsen af Lene Næsager i denne nye højtstående stilling tager Kommissionen et vigtigt skridt i gennemførelsen af Kommissionens afgørelse fra december 2023 om forebyggelse og bekæmpelse af chikane, som blev bebudet i Kommissionens nye personalestrategi  i 2022.  De nye rammer til bekæmpelse af chikane skal fremme hurtig indberetning af uønsket og upassende adfærd og sætte ofret i centrum for processen.  Disse rammer og den nye funktion som ledende fortrolig rådgiver er et af strategiens vigtigste delelementer.   

Med en solid karriere, der tæller 30 års ansættelse i Kommissionen, bringer Lene Næsager sin store og brede erfaring fra institutionen og sine stærke ledelsesresultater ind i stillingen som ledende personalerådgiver, hvor hun kommer til at spille en vigtig rolle i forebyggelsen og bekæmpelsen af chikane. Hun har omfattende ledererfaring, et strategisk mindset, god politisk dømmekraft samt fremragende samarbejdsevner, empati og interesse for sine kollegers trivsel. Gennem forskellige roller i forskellige afdelinger i Kommissionen har Lene Næsager erhvervet ekspertise fra fremtrædende stillinger i kabinetterne for to tidligere kommissærer. Hun var vicekabinetschef for Mariann Fischer Boel, tidligere kommissær for landbrug og Udvikling af Landdistrikterne, og kabinetsmedlem under Ritt Bjerregaard, tidligere kommissær for Miljø, Nuklear Sikkerhed og Civilbeskyttelse. Hendes brede erfaring understreger hendes evne til at tilpasse sig og opnå resultater i forvaltningen af forskellige lederroller og politikområder.

Lene Næsager, der er dansk statsborger, er for tiden direktør for Strategi og Kommunikation i  Generaldirektoratet for Kommunikation (GD COMM). Tidligere har hun været fungerende direktør i Generaldirektorat for Landbrug (GD AGRI). Før hun i 1994 startede i Kommissionens Generaldirektorat for Konkurrence (GD COMP) arbejdede hun som konsulent for Det Økonomiske og Sociale Udvalg. Lene Næsager er ph.d. i jura.

Detaljer

Publikationsdato
29. maj 2024
Forfatter
Repræsentationen i Danmark