Gå til hovedindholdet
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel25. september 2020Repræsentationen i Danmark

Margrethe Vestager appelerer dommen i Apple-sagen

Ledende næstformand Margrethe Vestager, med ansvar for konkurrence, har udsendt en udtalelse i forbindelse med, at Kommissionen appellerer Rettens dom fra juli 2020 i sagen om Apples skattestatsstøtte i Irland.

Margrethe Vestager

Dommen ophævede Kommissionens afgørelse fra august 2016, som konkluderede, at Irland gav Apple ulovlig statsstøtte gennem udvalgte skattefordele.

Margrethe Vestager udtaler bl.a.:

Retten rejser vigtige juridiske spørgsmål, som er relevante for Kommissionens anvendelse af reglerne om statsstøtte i sager om skatteplanlægning. Kommissionen finder, med al respekt, at Retten i sin dom har begået en række retlige fejl.

Kommissionen indbringer derfor denne sag for Den Europæiske Unions Domstol. Det er en topprioritet for Kommissionen, at den skal sørge for, at alle virksomheder, store som små, betaler deres retfærdige skat.

Retten har gentagne gange bekræftet princippet om, at selv om medlemsstaterne har kompetence til at fastsætte beskatning i deres skattelovgivning, så skal de gøre dette inden for EU-lovgivningen, herunder reglerne om statsstøtte. Hvis medlemsstater giver visse multinationale virksomheder skattefordele, som ikke er tilgængelige for deres rivaler, så skader dette den retfærdige konkurrence i Den Europæiske Union og overtræder reglerne om statsstøtte.

Detaljer

Publikationsdato
25. september 2020
Forfatter
Repræsentationen i Danmark