Gå til hovedindholdet
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel11. november 2021Repræsentationen i Danmark

Mariya Gabriel i København

Kommissær Mariya Gabriel, der blandt andet er ansvarlig for innovation i Kommissionen, besøger torsdag den 11. november København, hvor hun om aftenen er keynote speaker ved åbningen af Nordic Women in Tech Awards.

Mariya Gabriel

Besøget i Danmark har især fokus på innovation, tech og kvindelige entreprenører.

Under besøget er der fokus på vigtigheden af innovation og iværksætteri for at kunne nå målene om grøn og digital omstilling og for at sikre en økonomi, der tjener alle. Kommissær Gabriel vil mødes med professor Anders Overgaard Bjarklev, rector for DTU, hvor hun blandt andet vil få en præsentation af "DTU Skylab", et levende laboratorium for innovation og iværksætteri. DTU Skylab befinder sig rent fysisk midt i universitet. Og det tjener som en åben platform for studerende, forskere og virksomhedspartnere til udveksling af viden og udvikling af visionære løsninger på nogle verdens ægte udfordringer.

Hun vil også mødes med Tech Nordic Advocates, Nordeuropas største teknologinetværk af start up-virksomheder, investorer, universiteter og organisationer i den offentlige sektor. De driver blandt andet vækststøtteprogrammet “Women-in-Tech” (kvinder i teknologisektoren) – et internationalt mentor-, fremme- og paraplyventurefondprogram, som er designet til at hjælpe kvinder med at lancere teknologi og med at få teknologiske virksomheder til at vokse og tage et skridt op.

Kommissær Gabriel vil senere holde en hovedtale ved prisuddelingen Nordic Women in Tech, hvor hun vil møde de lokale teknologiske start up-virksomheder. Besøget er en anerkendelse af danske netværk for investorer, forskere og iværksættere for at sikre Europas digitale omstilling inden 2030.

Kommissærens tale ved Nordic Women in Tech Awards kan følges LIVE kl. ca. 18.15-18.30 - Klik her...

Mariya Gabriel er EU-Kommissær med ansvar for innovation, forskning, kultur, uddannelse og unge.

Kilder

Detaljer

Publikationsdato
11. november 2021
Forfatter
Repræsentationen i Danmark