Gå til hovedindholdet
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel15. juni 2020Repræsentationen i Danmark1 min læsetid

Møde mellem EU og UK den 15. juni 2020

Premierminister Boris Johnson mødtes den 15. juni med formanden for Det Europæiske Råd, Charles Michel, formanden for Europa-Kommissionen, Ursula von der Leyen, og Europa-Parlamentets formand, David Sassoli, i en videokonference for at gøre status...

Michel Barnier's møde med Steve Barclay

Parterne noterede sig UK's beslutning om ikke at anmode om en forlængelse af overgangsperioden. Overgangsperioden vil derfor slutte den 31. december 2020 i henhold til bestemmelserne i udtrædelsesaftalen.

Parterne glæder sig over de konstruktive diskussioner om det fremtidige forhold, som har fundet sted under ledelse af chefforhandlerne David Frost og Michel Barnier, hvilket har givet begge sider mulighed for at præcisere og bedre forstå respektive holdninger. De har noteret sig, at fire forhandlingsrunder er blevet gennemført, og at tekster er blevet udvekslet på trods af de udfordringer, som covid-19-pandemien har skabt.

Parterne er ikke desto mindre enige om, at der skal mere momentum til. De støtter de planer, som chefforhandlerne er blevet enige om, om at intensivere forhandlingerne i juli og skabe de bedst mulige betingelser for at indgå og ratificere en aftale inden udgangen af 2020. Det bør, om muligt, omfatte opnåelse af en tidlig gensidig forståelse af principperne for enhver aftale.

Parterne understregede deres intention om at arbejde hårdt på at skabe et forhold, som vil være i borgernes interesse i Unionen og i Det Forenede Kongerige. De bekræftede også deres vilje til at gennemføre udtrædelsesaftalen fuldstændigt og til tiden.

Detaljer

Publikationsdato
15. juni 2020
Forfatter
Repræsentationen i Danmark