Gå til hovedindholdet
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel12. juli 2018Repræsentationen i Danmark1 min læsetid

NATO-topmøde, 11.-12. juli 2018 i Bruxelles

NATO-topmødet gav lejlighed til at følge op på samarbejdet mellem EU og NATO. EU og NATO undertegnede 10. juli 2018 en ny fælles erklæring kort før topmødet. NATO-topmødet var også en lejlighed til at gøre status over de fremskridt, der er gjort...

Nato-topmøde

Tusk og Juncker undertegnede en ny fælles erklæring fra EU og NATO sammen med NATO's generalsekretær, Jens Stoltenberg, inden topmødet 10. juli.

Den nye fælles erklæring opstiller en fælles vision for, hvordan EU og NATO sammen vil modvirke fælles sikkerhedstrusler.

EU og NATO vil fokusere deres samarbejde på områder såsom:

  • militær mobilitet
  • cybersikkerhed
  • hybride trusler
  • terrorbekæmpelse
  • kvinder og sikkerhed

Den nye fælles erklæring fremhæver, at EU's nylige bestræbelser på at øge forsvars- og sikkerhedssamarbejdet styrker den transatlantiske sikkerhed:

"Vi bifalder EU's bestræbelser på at styrke den europæiske sikkerhed og det europæiske forsvar for bedre at beskytte Unionen og dens borgere og at bidrage til fred og stabilitet i og uden for naboskabsområdet. Det permanente strukturerede samarbejde og Den Europæiske Forsvarsfond bidrager til disse mål."

Fælles erklæring om samarbejdet mellem EU og NATO, 10. juli 2018

Erklæringen bygger på målsætningerne i den tidligere fælles erklæring fra juli 2016, som blev undertegnet på NATO-topmødet i 2016 i Warszawa.

Detaljer

Publikationsdato
12. juli 2018
Forfatter
Repræsentationen i Danmark