Gå til hovedindholdet
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel18. november 2019Repræsentationen i Danmark1 min læsetid

Ny rapport om dansk forsknings- og innovation

Danmark er blandt Europas førende lande inden for innovation med et solidt videnskabeligt grundlag, generelt store investeringer i forskning og udvikling samt særlige styrker på en række områder. Selv om denne position ikke står over for nogen...

Investeringer for 1,12 mia. kr. til danske SMV’er og midcaps

Evalueringen anbefaler en række specifikke ændringer — ændring af særlige deles rolle inden for det danske innovationssystem, styrkelse af koordineringen mellem disse dele samt tilføjelse af særlige nye elementer. Det er dog mere vigtigt, at evalueringen foreslår en bredt funderet indsats for at skabe en overordnet dansk innovationsstrategi og en institutionel arkitektur, som kan understøtte strategien.

Den manglende integrerende struktur betyder, at Danmark ikke lever op til sit potentiale, uanset hvor godt eller endog fremragende enkelte dele måtte være.

Der vil være betydelige gevinster i at lukke dette hul, men det vil kræve mere en stærk politisk vilje, som rækker videre end ét ministeriums ansvarsområde.

Generaldirektøren for forskning og innovation, Jean-Eric Paquet deltog i overdragelse af rapporten i København den 18. november 2019...

Detaljer

Publikationsdato
18. november 2019
Forfatter
Repræsentationen i Danmark