Gå til hovedindholdet
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel6. juli 2017Repræsentationen i Danmark1 min læsetid

Rapport om kulturelle og kreative byer i Danmark og EU

Den "ideelle" kulturelle og kreative by i Europa ville være en blanding af de byer, der kan fremvise de bedste resultater på hvert enkelt område. Denne by skulle have de samme kultursteder og -faciliteter som Cork (Irland), den samme kulturelle...

film_hemera_web.jpg

Fakta om Danmark (EN):

18. JUNI 2021
dk-fakta.pdf

Baggrunden:

Kommissionen har offentliggjort den allerførste udgave af "Cultural and Creative Cities Monitor", et nyt redskab til at skaffe sammenlignelige data om, hvordan europæiske byer klarer sig inden for kulturområdet og kreativitet, og hvordan disse resultater bidrager til økonomisk vækst og jobskabelse.

Mere:

Siden vedtagelsen af den første europæiske dagsorden for kultur i en globaliseret verden ("European Agenda for Culture in a Globalising World" (2007)) har kultur haft en stadigt stigende rolle i EU's beslutningstagning. Rapporten om kulturelle og kreative byer kortlægger for første gang kulturelle og kreative aktiver på byniveau på tværs af Europa for at hjælpe politiske beslutningstagere og kultursektoren og kreative sektorer med at identificere lokale styrker og muligheder for yderligere udvikling. Rapporten er også behjælpelig med at sammenligne deres virkning på en systematisk og sammenlignelig måde.

Rapporten er udviklet af Europa-Kommissionens Fælles Forskningscenter (JRC), og den dækker 168 byer i 30 europæiske lande.

Detaljer

Publikationsdato
6. juli 2017
Forfatter
Repræsentationen i Danmark