Gå til hovedindholdet
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel31. marts 2018Repræsentationen i Danmark1 min læsetid

Red liv på vejene: 112-eCall bliver obligatorisk for nye biltyper

Fra den 31. marts er det 112-baserede alarmsystem "eCall" obligatorisk i hele EU for nye typer personbiler og lette køretøjer. Det skyldes lovgivning, som EU indførte i 2015 efter et forslag fra Europa-Kommissionen.

bil-roeg-thinkstock-istock-web.jpg

eCallsystemet ringer automatisk til EU's fælles alarmnummer 112 i tilfælde af alvorlige trafikulykker og sender køretøjets placering til beredskabstjenesterne ved hjælp af Europas satellitnavigationssystem Galileo. eCallsystemet – der også kan udløses manuelt – sender kun nødvendige oplysninger og hverken optager eller lagrer data.

Kommissionen har allerede testet producenternes eCallsløsninger i Det Fælles Forskningscenter og har i januar 2018 udstedt retningslinjer til typegodkendelsescentre.

Det forventes, at eCall vil mindske beredskabstjenesternes responstid med 50 % uden for byerne og med op til 60 % i bebyggede områder, hvilket kan redde hundredevis af liv hvert år og mindske følgerne af skader.

25 500 mennesker mistede livet på veje i EU i 2016, mens yderligere 135 000 led alvorlig skade - Læs mere...

Europa-Kommissionen arbejder nu på en ny række trafiksikkerhedsinitiativer for at redde endnu flere liv og fortsætte skabelsen af et Europa, der beskytter borgerne.
Det forventes, at disse initiativer kan blive fremlagt senere på året.

Detaljer

Publikationsdato
31. marts 2018
Forfatter
Repræsentationen i Danmark